Vágólapra másolva!
Felipe Massa szerint elsősorban ezen kell dolgozniuk, mert a hosszabb etapokon nem rossz a Williams teljesítménye. Sok időt vesztett műszaki hiba miatt a Malajziai Nagydíj pénteki napján.

A Malajziai Nagydíj pénteki szabadedzésén is csak a vert mezőnyben, a 13-15. helyen szerepelt Valtteri Bottas és Felipe Massa. A veterán brazil pilóta azonban úgy vélte, a helyzet nem ilyen szörnyű, azt viszont leszögezte, hogy új gumikon javítaniuk kell a teljesítményükön, de a hosszabb etapok során nem vészes az autójuk tempója. Massa sok időt vesztett a fékhűtők hibája miatt.

„Nagyon jó munkát végeztek a pályán, egyáltalán nincsenek rajta bukkanók. Ausztriához hasonlóan az újraaszfaltozott pálya minimum 3 tizedmásodperccel gyorsabb, mint régen volt. Az utolsó kanyar teljesen kifelé dől, ezért más ívet kell választanunk, olyan, mintha esőben mennénk. Ez nagy változás” – magyarázta Massa, aki délután fél órát vesztett a túlhevülő hátsó fékek miatt.

Massa délután sok időt töltött az autón kívül - további képek a galériában! Forrás: AFP/Manan Vatsyayana

Bottasnak közben „elég normális péntekje” volt, rengeteg adatot gyűjtött, és próbálták megérteni, hogy az autó miként reagál az új aszfaltra. „A tapadás mindenképpen jobb, és az abroncsok is következetesebben viselkednek, mint a korábbi években. A hosszú etapok különösen izgalmasak voltak. Pozitív érzetet keltettek, az egykörös tempónkon még javítani kell, de általában jól állunk.”

Rob Smedley, a Williams vezető versenymérnöke megerősítette, hogy a versenyzői következetes teljesítményt nyújtottak, de szerinte Massa gondját nem a fékhűtő, hanem a keréktárcsa okozta. Úgy vélte, még információra van szükségük a gumik ideális hőmérsékletéről, de nincsenek nagyon elmaradva attól a formától, amit remélnek, és arra számítanak, hogy az időjárás változatlan marad.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!