Vágólapra másolva!
Mindketten csak a következő verseny megnyerésével foglalkoznak, és az is segíti őket, hogy a Mercedes valószínűleg a hétvégén bebiztosítja a konstruktőri győzelmet.

Egyre kiélezettebbé válik a 2016-os egyéni világbajnoki címért folyó csata, mivel 5 futammal a szezon vége előtt Nico Rosberg visszavette a vezetést, és 8 pont előnnyel megelőzte a háromszoros világbajnok Lewis Hamiltont. Kettejük formája ingadozó, Rosberg 43 pont előnnyel vezetett a szezon első harmada után, a nyári szünetre viszont már Hamilton került fölénybe. Ellenfele aztán ismét a maga oldalára billentette a mérleg nyelvét, és 19 pont hátrányból 8 pontra elhúzott a csapattársától.

Hamilton nemrég elismerte, nem tudja, mikor kezd el ismét nyerni – ez július óta várat magára –, és Szepangban leszögezte, hogy nem számolgatja a pontokat a bajnokság végéhez közeledve sem.

Szinte fej-fej mellett közelítenek a szezon vége felé Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

„Őszintén, ez meg sem fordul a fejemben. Általában egyszerre egy versennyel foglalkozom, én így szeretem, mert akkor nincsenek elvárások. Most sem voltak elvárásaim, ahogy megérkeztem ide, csupán a lehető legjobb munkát próbálom végezni, és javítani az előző versenyeimhez képest. Ha az ember célokat vagy korlátokat állít maga elé, máshogy érzi magát attól függően, hogy eléri ezeket vagy sem.

A háromszoros világbajnok kijelentette, a Mercedes nem szól bele a versenyzők felkészülésébe, mert őket „csak az érdekli, hogy a csapatversenyt megnyerjük”, és „nekik mindegy, melyikünk győz.”

Most Rosberg áll az élen, de ez könnyen megfordulhat Forrás: DPPI media/Frederic Le Floc H

„Én most nem tehetek semmit a jövő héttel kapcsolatban, csak azt befolyásolhatom, hogy mi történik holnap és a következő napok során, úgyhogy ebből indulok ki” – szögezte le, és hozzátette, hogy szerinte mindenki másképp éli meg, ha éppen vezeti a világbajnokságot, vagy az üldöző szerep jut neki.

Hátrányban kevesebb a vesztenivaló, ezért a vadászat izgalmasabb lehet. Én egyik helyzetet sem tartom nehéznek, mindkettőt élvezem."

Rosberg a szezon kezdete óta hajtogatja, hogy nem foglalkozik a pontverseny állásával, és ez mostanáig sem változott. A malajziai sajtótájékoztatón kifejtette, az ő szeme előtt is csak a hétvégi győzelem lebeg.

„Nem az a helyzet, hogy nem is nézem a pontversenyt, tisztában vagyok az állással, meg minden mással is. Ez így van rendjén, de próbálok az előttem álló hétvégére összpontosítani, mert nekem az vált be, hogy nem törődök mással. Ennyi. Győzni akarok Szepangban, erre fogok hajtani.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!