Vágólapra másolva!
Mind a hat hátralévő versenynek úgy vág neki, hogy nyerhet. Räikkönen bizalma a Ferrariban nem ingott meg a szingapúri baki miatt.

Sebastian Vettel tavaly, a Ferrarinál töltött első éve során három versenyt is nyert, többek között éppen a Malajziai Nagydíjon, amelyre az idén pont ezen a hétvégén kerül sor. Tudja, hogy most nem lesz sok esélye megismételni az egy évvel ezelőtti sikert, de azt mondja, minden egyes hétvégének a győzelem reményével vág neki. Szerinte két héttel ezelőtt, Szingapúrban meg is szorongathatta volna Nico Rosberget, ha az időmérőn elszenvedett futóműtörés miatt nem kell a mezőny végéről rajtolnia.

„Vasárnap délutánonként sok minden történhet, végső soron ezért vagyunk itt.

– mondta Vettel Szepangban. – Nyilván minél előrébbről indulsz, statisztikailag annál nagyobb esélyed van nyerni, de hogy esély van rá, abban én mindig biztos vagyok."

Vettel mindig azzal az érzéssel áll fel a rajtrácsra, hogy győzhet Forrás: Picture-Alliance/AFP/Hoch Zwei

„Még hat futam van hátra, és nekünk az a célunk, hogy mindegyiken jól szerepeljünk, megnyerjük az összeset. Ez persze nagyon ambiciózus, de egyenként vesszük a versenyeket, aztán meglátjuk, mit tudunk összehozni."

Vettel az idén még nem állt a dobogó tetején, és csak 4. az egyéni összetettben, 26 ponttal elmaradva a Red Bull-os Daniel Ricciardótól is. Kimi Räikkönen alig 5 ponttal van mögötte. A finn versenyző Szingapúrban lecsúszott a 3. helyről, amiben közrejátszott az is, hogy a Ferrari Lewis Hamilton lépésére reagálva harmadszor is behívta őt a bokszba.

Bár azt a kerékcserét utólag is feleslegesnek tartja, azt állítja, nem vesztette el a bizalmát a csapatban.

Vajon az extra kiállás nélkül „előrébb végeztünk volna? Utólag persze könnyű azt mondani, hogy az a kerékcsere túl későn jött. Utolértek volna minket, ha kint maradunk a pályán? Valószínűleg igen. De meg is előztek volna? Na, ez már más kérdés" – fejtegette Räikkönen, aki szerint az ilyen stratégiai hibák is hozzátartoznak a tanulási folyamathoz.

„Az sem változtatott volna az eredményen, ha a végén mégis megelőznek. Lehetetlen megítélni, hogy sor került-e volna rá – tette hozzá. – A gumik biztosan kibírták volna a célig, nagyon kíméletesen bántam velük."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!