Vágólapra másolva!
Rosberg szerint a hajtűkanyarban elkövetett hibája nélkül sem tudta volna legyőzni Hamiltont, de a 2. kockából is győzelemre hajt Malajziában. Hamilton szerint nem lesz gondjuk a futamon.

Pályafutása 57. pole pozícióját szerezte Lewis Hamilton a Malajziai Nagydíj időmérő edzésén, ahol a 100. alkalommal érte el, hogy az első rajtsorból kezdhessen meg a futamot. A háromszoros világbajnok már csak 11-re van Michael Schumacher pole rekordjától, és a korábbi hétszeres világelső után ő az első, aki legalább százszor indult az első rajtsorból.

„Ég és föld a különbség a szingapúri hétvégéhez képest. Ott nagyjából 10 gyors körünk volt edzésenként, és teljesítettem kettőt. A malajziai hétvége előtt a szerelőim remekül dolgoztak, ahogy az egész szezon során is. Az autó szenzációs érzetet nyújtott” – nyilatkozta a Sky Sportsnak.

Nem volt rés Hamilton pajzsán - még több kép a galériában! Forrás: AFP/Manan Vatsyayana

Hamilton már egy hete Malajziában van, és különböző szponzori rendezvények mellett már kedden és szerdán elkezdett a hétvégi futammal foglalkozni. Bár a pénteki adatok alapján úgy tűnik, a 3. kockából induló Max Verstappen megszoríthatja a Mercedeseket, ő nem tart ettől.

Csapatként remek a tempónk, és ha megnézzük az előző versenyt, a rajtunk is elég jó volt. Ezen folyamatosan dolgozunk, és nem hagyom, hogy fejben befolyásoljon. Arra gondolok, hogy jól elrugaszkodok majd a rajtrácsról, mert utána az autó nagyon jónak tűnik hosszabb etapokon” – tette hozzá.

Rosbergnek holnap támadnia kell - kattintásra galéria nyílik! Forrás: AFP/Pedro Ugarte

Rosberg a pénteki első szabadedzésen volt utoljára a leggyorsabb, azóta Hamilton jobban szerepel nála Malajziában. Ez az időmérőn sem volt másként, a Q2-ben már egyértelművé vált közöttük a tempókülönbség, de még így is volt esély arra, hogy Rosberg felzárkózzon, mert csapattársa az utolsó körének elején kicsúszott,

A német pilóta viszont nem tudott élni a lehetőséggel, mert a hajtűkanyarban az ő autója is megcsúszott.

„E nélkül sem lett volna meg a pole, de közelebb jutottam volna. Ez most így alakult, Lewis kicsit otthonosabban érezte magát a pályán. Ez már csak így van, egyszer neki jön ki a lépés, máskor meg nekem. Ahogy tavaly is láthattuk, az időmérő itt nem dönt el mindent, holnap sok lehetőségem lesz majd. A rajt mindenképpen ilyen lesz, majd a versenytempó és a stratégia is segíthet.”

A Mercedes a Sky Sportsnak elárulta, hogy Hamilton és Rosberg 1-1 napig teszteli majd a Pirelli 2017-es abroncsait a Japán Nagydíj után.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!