Vágólapra másolva!
Az F1 ügyvezetője az USA Nagydíj során azt mondta, az F1-nek jót tenne, ha Lewis Hamilton lenne a világbajnok. A Mercedes ezt nem nézte jó szemmel, Ecclestone szerint ő nem úgy gondolta.

Papíron már a hétvégén, a Mexikói Nagydíjon eldőlhet az egyéni világbajnoki cím sorsa az F1-ben, mivel három futammal a vége előtt Nico Rosberg 26 pont előnnyel vezet Lewis Hamilton előtt, így, ha a brit a 9. helynél nem végez előrébb, és Rosberg nyer, a német pilóta először világbajnok lehet.

Ez a kevésbé valószínű forgatókönyv, de az tény, hogy Rosberg még soha sem volt ilyen közel a végső győzelemhez, hiszen két 2. és egy 3. hely is elég neki a sikerhez, ha Hamilton mindhárom alkalommal futamot nyer. A közvélemény már régóta spekulál, hogy mi lesz, ha Hamilton pályafutása során másodszor alulmarad csapattársával szemben, és lecsúszik a bajnoki címről. Bernie Ecclestone, az F1 ügyvezetője azt mondta, szerinte a sport számára előnyösebb lenne, ha honfitársa nyerne.

Rosberg a világbajnoki cím esélyese, de a küzdelem messze nem lefutott Forrás: MTI/EPA/Franck Robichon

„Nagyon túlzó, hogy a világbajnokságra esélyes Nico Rosberget bírálja. Különösen a szezon ilyen kritikus szakaszában. Jobb lenne, ha megtartaná magának a véleményét vagy csak a szezon után mondaná el. Ezt nagyon sportszerűtlennek tartom” – morgott Ecclestone nyilatkozata miatt Niki Lauda, a Mercedes-csapat ügyvezetői jogkör nélküli elnöke a Bild am Sonntag hasábjain. Toto Wolff, a Mercedes-Benz Motorsport igazgatója úgy vélte,

Az üzenet eljutott Ecclestone-hoz is, aki azzal mentegetőzött, hogy „az újság csak a felét írta meg annak, amit mondtam”, és csupán arra gondolt, hogy Hamilton rengeteg alkalommal népszerűsíti az F1-et a versenypályákon kívül is.

Ecclestone már többször hangoztatta, hogy örül Hamilton népszerűségének Forrás: Daimler

„Semmi bajom Nicóval. Kiváló versenyző, de Lewis világszerte remek nagykövet a Forma-1 számára. Rosberg megérdemelten lenne bajnok, jó munkát végzett, és (eddig) ő szerezte a legtöbb pontot, de nézzék meg, Lewis mennyit dolgozik a pályán kívül is. Beszélgetős műsorokba jár, megjelenik a vörös szőnyegen, és mindenhova magával viszi a Forma-1 márkát is. A Forma-1-nek és nekem, promóternek senki sem segít többet nála.”

Rosberget nem érdekli a helyzet

A pontverseny éllovasa a nyári szünet vége óta először kapott ki Hamiltontól, így 33 pontos előnye 26 pontra apadt, de még így is a világbajnoki cím esélyese maradt. Bár matematikailag már a hétvégén bebiztosíthatja az idei végső győzelmet, őt nem érdekli ez a valószínűtlen eshetőség.

„Nagyszerű helyzetben vagyok, izgalmasnak tartom, hogy a szezon végéig csatázhatok a bajnokságért. Ez csodálatos, nem is kívánhatnék ennél többet. Az a legjobb, ha mindent egyszerűen kezelek, nekem ez vált be. A futamgyőzelmekre hajtok, és arra összpontosítok, ami az adott hétvégén elérhető. Teljesen összeszedetten érkezek Mexikóba. Ennyi, nagyon egyszerű az egész.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!