Ha Hamilton az F1 Messije, akkor Alonso lehet C Ronaldo

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes AMG Petronas, Fernando Alonso, McLaren Honda, Belga Nagydíj
HAMILTON Lewis (gbr) Mercedes GP MGP W07 and ALONSO Fernando (spa) Mclaren Honda MP4 31 ambiance portrait during the 2016 Formula One World Championship, Belgium Grand Prix from August 26 to 28 in Spa -Francorchamps, Belgium - Photo Florent Gooden / DPPI
Vágólapra másolva!
Carlos Sainz úgy véli, hogy ők ketten emelkednek ki az F1-es mezőnyből, de elárulta, melyiküket tartja nagyobb küzdőnek. Fernando Alonso trénere szerint a kétszeres világbajnok még nem vonul vissza.

Lewis Hamiltont a Barcelona labdarúgójához, Fernando Alonsót pedig a Real Madrid játékosához, Cristiano Ronaldóhoz hasonlította Carlos Sainz, a Toro Rosso versenyzője. A fiatal spanyol a Marcának azt mondta, Hamilton szerinte azért hasonlít Messire, mert egyszerre akar győzni, és a legjobb játékossá válni, Alonsót viszont elsősorban a győzelem érdekli.

A két labdarúgóban az viszont közös, hogy mindketten generációjuk legtehetségesebb játékosai között vannak. Sainz úgy vélte, az F1-ben Alonso ellen a legnehezebb versenyezni. „Fernando nagy küzdő, és igen tapasztalt. Egy öreg róka, aki már mindent tud” – tette hozzá.

Hamilton és Alonso generációjuk legjobbjai között van Forrás: DPPI media/Florent Gooden

Alonso 2001-ben mutatkozott be az F1 mezőnyében, 2005-ben és 2006-ban világbajnok lett, azóta viszont lemaradt a további címekről, bár 32 futamgyőzelmével Hamilton és Sebastian Vettel után továbbra is a harmadik legsikeresebb pilóta a mezőnyben. A végső győzelem hiánya és az F1-es autók technikai színvonala miatt azonban kilátásba helyezte a távozását. Edzője viszont kételkedik ebben.

– nyilatkozta Fabrizio Borra a Cadena Cope rádiónak. – Keményen dolgozik, ahogy régebben is tette. Nagyon nyugodt és motivált.”

Alonso 2005-ben, egy V10-es Renault-val lett először világbajnok Forrás: AFP/Cesar Rangel

Megoszlanak a vélemények azzal kapcsolatban, hogy az alaposan átírt technikai szabályok segítségével a McLaren Honda az idén végre rátalál-e a győzelem útjára, és Alonso ismét sikeressé válhat-e, de Borra szerint ők mindig lelkesen készülnek a szezon első tesztjére.

A fiatal pilóták felkészülése sokat változik, de a veteránoké nem annyira. Fernando edzésterve hasonlít arra, amit mindig is követett a bemutatkozása óta. Azok az autók, amelyekkel versenyezni kezdett (az F1-ben) még megterhelőbbek voltak, mint amiket 2017-ben látni fogunk, még akkor is, ha a kanyarsebességek nagyobb elvárásokat támasztanak a versenyzők felé, mint az elmúlt években.”

Emoji appot adott ki

Alonso az elmúlt évek során elsősorban nem az eredményeivel, hanem azzal tűnt ki, ahogy a sikertelenséget kezelte. Bár többször is kiabálva szidta a Honda erőforrását, inkább humoros oldalát mutatta a közönségnek. Jenson Buttonnal viccelődve felszöktek a brazíliai dobogóra, és mémmé vált az is, ahogy a pálya szélén, egy horgászszéken napozni kezdett, miután autója megadta magát.

A kétszeres világbajnok most egy appot adott ki iOS-re és Androidra, amelyet ingyenesen le lehet tölteni, és 0,99 euróért az appon belül alonsós emojikat lehet letölteni, köztük egyet, ami az elhíresült napozást örökíti meg. Az app összesen 77 emojit kínál a felhasználóknak.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!