A Williams egyszer már akadályozta Bottast

Forma-1, Valtteri Bottas, Williams Martini Racing, Olasz Nagydíj
Williams Martini Racing's Finnish driver Valtteri Bottas prepares to exit the pit lane during the third practice session at the Autodromo Nazionale circuit in Monza on September 3, 2016 ahead of the Italian Formula One Grand Prix. / AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC
Vágólapra másolva!
A Ferrarihoz 2015-ben nem engedték el, de akkor megígérték neki, hogy többé nem állnak az útjába, ha lehetősége nyílik egy másik élcsapathoz igazolni.

A Williams egy darabig kérette magát, mielőtt elengedte Valtteri Bottast a Mercedeshez. A csapatnak sikerült előnyös alkut kötnie, de a helyettes főnöke, Claire Williams célzott rá, hogy a végeredmény némi túlzással lényegében borítékolható volt, mert miután a finn versenyzőt 2015-ben nem engedték el a Ferrarihoz, megígérték neki, hogy többet nem állnak az útjába.

„Valtteri a Williams fontos tagja volt, megvan benne az a szenvedélyes tűz, amit az ember egy pilótában látni szeretne. Nem akar mást, mint a lehető legjobb autóban ülni, és győzni vele – magyarázta Williams a Motorsport.com-nak. – Miért kényszerítenénk egy ilyen versenyzőt, hogy nálunk vezessen? Ez nem lenne helyes."

márpedig én betartom a szavamat. Most csodálatos lehetőség előtt áll, és érdekes lesz látni, hogyan boldogul."

Bottasra egyszer már a Ferrari is kivetette a hálóját Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Bottas helyére így visszatér a tavalyi szezon végén eredetileg már nyugdíjazott Felipe Massa, mivel a Williamsnek mindenképpen szüksége volt egy rutinos pilótára az újonc Lance Stroll mellé, különösen az új szabályok miatt. Bottast azonban nem adták könnyen – még a Mercedes igazgatója, Toto Wolff is elismerte, hogy Claire Williams ügyesen alkudozott velük.

Ő maga is azt állítja, nem jártak rosszul a cserével.

„Teljes mértékben megbízok a döntésemben, szerintem helyesen választottunk, nem bántam meg semmit – mondta. – Aki ismer, tudja, hogy jó üzletet kötöttem a csapat számára, és ha ez a lépés nem szolgálta volna az érdekeit, nem teszem meg. Szeretem ezt a csapatot, nagyon fontos nekem, szeretném, ha újra képes lenne a győzelemre."

„Kíváncsian várom, Felipe mire lesz képes – újra hallom a hangjában a lelkesedést. Nincs rajta nyomás. A hattyúdalára készül, és jól szórakozhat közben."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!