Vágólapra másolva!
A Toro Rosso után a Ferrari is elküldte az év végén Jean-Eric Vergne-t, aki a Formula E-ben keresi mostantól a boldogulást, Paul di Resta viszont továbbra is a Williams kötelékében marad.

Jean-Eric Vergne, a Toro Rosso korábbi versenyzője megerősítette, hogy elhagyta a Ferrarit, és az idei szezon során már nem utazik el az F1-es futamokra a csapattal. Vergne tavaly az istálló tartalékpilótája volt, miután Esteban Gutiérrez átigazolt a Haashoz, ám néhány protokolláris rendezvénytől eltekintve általában csak a szimulátorban számítottak a munkájára.

„Már az elejétől kezdve nyilvánvaló volt, hogy az idén nem folytatom tartalékpilótaként – kommentálta Vergne a fejleményeket. – Még mindig kapcsolatban vagyok a Ferrarival, jó viszonyt ápolok velük, de nem megyek a nagydíjakra, és nem töltöm be az eddigi munkakörömet.”

Vergne valószínűleg végleg kiszorul a Forma-1-ből Forrás: DPPI/Frederic Le Floc H

Vergne az előző futamon megszerezte pályafutása első dobogós helyét a Formula E-ben, és elárulta, nem csupán a Techeetah csapat pilótája, hanem résztulajdonosa is lett, így a jövőben az istálló menedzselésében is részt vesz a Chinese Media Capital mellett.

– mondta a résztulajdon megvásárlásáról. – A (CMC) egy nagyvállalat, és ez jó lehetőségnek tűnik, hogy növekedjünk, és dobjunk egy nagyot” – magyarázta a francia, aki az idén rajthoz állhat a Le Mans-i 24 órás verseny GTE Pro vagy LMP2 géposztályában is.

A Williams nem változtatott

Míg Vergne kikerült a Ferrari kötelékéből, és Antonio Giovinazzi vette át a helyét, a Williams továbbra is bizalmat szavazott a Force India korábbi versenyzőjének, Paul di Restának, aki a Mercedes DTM-csapatában is megtarthatta az ülését.

– mondta di Resta. – Alig várom már, hogy megismerjem az FW40 vezérlését és folyamatait, hogy jobban átlássam az új szabályokat. Megragadom az alkalmat, hogy köszönetet mondjak Claire-nek, és a Williams minden tagjának, hogy bizalmat szavaztak, és a csapat tagja maradhatok.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!