Vágólapra másolva!
A Mercedes versenyzője egy újságíró kérdésére azt felelte, hogy a Ferrari ászát keményebb diónak érzi, mint előző csapattársát. Vettel és Hamilton szerint a két élcsapat autója egyforma erőt képvisel.

Bár egyetlen futamból képtelenség megállapítani, mennyire lesz izgalmas a világbajnoki küzdelem a Forma-1 idei szezonjában, az Ausztrál Nagydíj alapján lehet bízni benne, hogy a mercedeses Lewis Hamilton és a ferraris Sebastian Vettel szoros párharcot fog vívni. A brit pilóta méltatta ellenfelét, és amikor arról kérdezték, hogy keményebb ellenfélnek érzi-e, mint előző vetélytársát, Nico Rosberget, azt felelte: "Igen, egyértelműen."

- mondta, kicsit talán megsértve korábbi csapattársát, akitől 2016-ban kikapott. - Nyilván nagyszerű lenne, ha Fernando (Alonso) is elöl lenne, de nem tűnik úgy, hogy ez a közeljövőben összejön neki."

Hamilton úgy érzi, az idén keményebb ellenfelet kapott Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hz

"Sebastian kiváló pilóta, négyszer elhódította a vb-címet. Hihetetlenül mutatkozott be a Forma-1-ben, mindig számolni kellett vele, és ez így is lesz még sok évig. Megtiszteltetés, hogy harcolhatok ellene és a Ferrari ellen. Nagyszerű."

"Eddig nem sok futamon csatáztam Sebastiannal közvetlenül, de a kapcsolatunkat mindig a kölcsönös tisztelet jellemezte. Szerintem őszintén tiszteljük egymást, és biztos vagyok benne, hogy egyre jobban fogjuk."

Az első menetet Vettel nyerte, de leintette azokat, akik máris a Ferrarit tekintik favoritnak az idei világbajnokságban.

Az Ausztrál Nagydíj első két helyezettje egyaránt úgy érzi, hogy a két élcsapat autója hasonló szintet képvisel.

"Tény, hogy hasonló a tempónk, ezért úgy vélem, kemény harc lesz az idei szezonban. Fizikálisan és fejben is kimerítő lesz - mondta Hamilton. A melbourne-i győztes egyetértett vele. "Jelenleg nyilván úgy néz ki, hogy egyforma erősségű autónk van. Remélem, ez így is marad, aztán meglátjuk, mi sül ki a dologból" - fogalmazott Vettel.

A Mercedest és a Ferrarit a Red Bull követi az erősorrendben, de a lemaradásuk a becslésük szerint körönként fél másodpercre tehető.

Éhesebb a sikerre, de nem vesz vissza a bulikból

Egyesek arra vezették vissza Hamilton vereségét az előző világbajnokságban, hogy nem koncentrált kellően a felkészülésre, és egyéb elfoglaltságai, például a túl sok szórakozás elvonták a figyelmét. A brit nem vett vissza ebből, de azt mondja, nincs is rá szükség.

"Ezen a télen mindent ugyanúgy csináltam, mint a korábbi években. Úgy érzem, az emberek az alapján ítélkeznek, amit látnak, holott az első versenyre idén is pont olyan edzetten érkeztem meg, mint korábban. Itt, Melbourne-ben én indultam a pole pozícióból az utóbbi négy évben - bizonygatta a hozzáállása helyességét.

"Fantasztikus küzdelmekben vettem részt az elmúlt években, és nyilván a tavalyi volt a legkiélezettebb. Természetesen jobban akarom a világbajnoki győzelmet, mint valaha. Tavaly azt gondolhatták, ennél nem már lehetek éhesebb a sikerre, pedig kétszer olyan éhes vagyok rá."

Közben Rosberg, a tavalyi világbajnok a melbourne-i hétvégén olyan képeket és videókat posztolgatott, amelyeken az látszik, hogy a tévéből, többnyire a családjával együtt követi az F1 történéseit.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!