Räikkönen cáfolja, hogy rossz a viszonya a Ferrari elnökével

Forma-1, Robin Räikkönen, Kimi Räikkönen, Scuderia Ferrari, Barcelona teszt
Ferrari's Finnish driver Kimi Raikkonen (2ndL) holds his son Robin in his arms at the Circuit de Catalunya on March 10, 2017 in Montmelo on the outskirts of Barcelona on the fourth day of the second week of tests ahead of the Formula One Grand Prix season. / AFP PHOTO / LLUIS GENE
Vágólapra másolva!
Azt állítja, minden rendben van közte és Sergio Marchionne között, aki el akart beszélgetni vele a Kínai Nagydíj után. Szerinte a jövőjével még korai foglalkozni.

A Kínai Nagydíj után, amelyen csak az 5. helyen ért célba, és meg sem támadta az előtte autózó Daniel Ricciardót, míg Sebastian Vettel mindkettejüket megelőzve előrevágtatott, Kimi Räikkönen fejmosást kapott a Ferrari elnökétől: Sergio Marchionne felvetette, hogy neki és a csapat főnökének, Maurizio Arrivabenének el kellene beszélgetniük vele.

Räikkönen Szocsiban utalt rá, hogy ez a találkozó lezajlott, de nincs konfliktus közte és Marchionne között.

„Ami az elnökünkkel folytatott beszélgetést illeti, minden rendben van – mondta. – Tudom, hogy mondtak és írtak bizonyos dolgokat, én azonban mindig rengeteg sületlenséget olvasok az újságokban és a neten."

„Sokkal jobban megbízom a kapcsolatomban a csapattal és személyesen vele. Én is jó eredményeket várok magamtól... Ha mások nem elégedettek, az nem nagy ügy, mert én sem vagyok az."

Räikkönen még nem foglalkozik a jövőjével Forrás: AFP/Lluis Gene

Räikkönen a szezon első három versenyén 34 pontot gyűjtött – 6-tal többet, mint tavaly, de pont feleannyit, mint Vettel. Míg csapattársa két 1. és egy 2. helyet szerzett, ő még egy dobogós helyet sem tud felmutatni eddig. Mivel a Ferrari tavaly és tavalyelőtt is csak egy éves szerződést kötött vele, a 37 esztendős pilóta jövője máris a fókuszba került. Szerinte még korai ezzel foglalkozni.

– ismerte el. – Mindig sok szó esik róla, de számomra az az első, hogy jól szerepeljek. Meglátjuk, mi történik az idei szezon után. Semmiképpen nem ez a legfontosabb, ami foglalkoztat most, hanem sokkal inkább az, hogy itt, és majd a következő versenyen minél jobb eredményeket érjek el."

„A csapattal jó a kapcsolatom, a jövőm sok mindenen múlik."

Räikkönen megismételte a kijelentését, hogy Bahreinben már összecsiszolódott az autójával, csak rosszul jött ki neki a lépés. „Az időmérő nem volt az igazi, de a versenyen jól ment – mondta. – A szombatunk elég középszerűen alakult, ezért a rajtpozíciónk nem volt az igazi, és az első köröm is pocsékul sikerült, úgyhogy a futam nem kezdődött túl jól."

„Aztán megelőztem Felipe (Massát), és gyors voltam, de a Safety Car pont a legrosszabbkor, a kerékcserém után jelent meg."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!