Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, a McLaren 2018-ban még biztos nem egyesül újra a Mercedesszel, mert lejárt az a határidő, ameddig jelezniük kellett volna a váltási szándékot az FIA felé.

A Honda hosszú ideje tartó vergődése táptalajt ad az olyan pletykáknak, melyek szerint a McLaren lecseréli a motorszállítóját, de most már szinte kizártnak tűnik, hogy ez a 2018-as szezonra megtörténjen.

Az Auto Motor und Sport azt írja, hogy a szabályok értelmében május 15-ig jelezni kellett volna a Nemzetközi Automobil Szövetség felé, ha egy csapat váltani akar, ám ilyen szándékról egyelőre nem kapott bejelentést az FIA. A múlt heti határidőt követően már csak úgy lehet változtatni, ha erre az összes motorgyártó rábólint, márpedig a Honda bizonyára így tenne a McLaren dezertálási kísérlete esetén.

Marad a Honda motor a McLarenben Forrás: Honda

A szebb napokat látott wokingi csapat évek óta legfeljebb csak a középmezőnyben tud harcolni, mivel a Honda erőforrásával mind a teljesítmény, mind a megbízhatóság terén komoly problémák vannak. Emiatt lehetett többször hallani arról, hogy megpróbálnak visszakerülni a Mercedes ügyfelei közé.

Niki Lauda, a címvédő gyári istálló ügyvezetője ugyanakkor mindenképp el akarná gáncsolni a McLarent,

ha a váltás gondolatával kacérkodnának. "Megvétóznám - nyilatkozta az Auto Motor und Sportnak. - Két éve szorgalmaztam, hogy adjunk a motort a (Renault-val majdnem szakító) Red Bullnak, de ma már nem tenném. Teljesen a Ferrari elleni harcra kell összpontosítanunk, és nem tehetjük meg, hogy még egy vetélytársunkat felvértezzük."

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff szerint a Honda meg fogja oldani a problémákat. A japán gyártónak a következő idénytől a segítségére lehet, hogy lesz végre egy második csapata, a Sauber, ezáltal több adatot gyűjthetnek a pályán.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!