Vágólapra másolva!
A Ferrari mindkét versenyzője elégedett volt az autójával az első monacói edzésnapon, és Sebastian Vettel biztosra veszi, hogy a csütörtökön a középmezőnybe süllyedt fő vetélytársuk összekapja magát.

Sebastian Vettel magabiztosan végzett az 1. helyen a Monacói Nagydíj csütörtöki edzésnapján, és fél másodperces előnye különösen annak fényében számít nagynak, hogy ez a szezon legrövidebb pályája.

A tabellát vezető német több mint 1 másodpercet vert a mercedeses Lewis Hamiltonra és Valtteri Bottasra, akik a gumikkal küszködve csak a 8. és 10. helyen zártak.

Ettől függetlenül nem írja le legfőbb ellenfelüket, szerinte az időmérőre összekapják magukat.

"Nem tudom, mi történt ma velük, de kicsit különös volt - nyilatkozta Vettel. - Biztos vagyok benne, hogy ennek volt valami oka, és hogy szombaton ismét erejük teljében lesznek. Szóval szoros lesz a küzdelem velük, ahogy a Red Bull-lal is." Utóbbi csapat pilótája, Daniel Ricciardo Kimi Räikkönent megelőzve 2. lett.

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff azzal magyarázta csapata gyengélkedését, hogy a beállítások terén rossz irányt választottak, és az edzés alatt egyszerűen nem volt idejük korrigálni a félrelépést.

Vettel délelőtt még nem érezte tökéletesen a ritmust, a második edzésre viszont minden összeállt neki Forrás: AFP/Pascal Guyot

A Ferrari hiába jó, tovább kell javulnia

A Mercedesnek jól jön, hogy a szokottnál egy teljes nappal többet készülhetnek az időmérőre, de a pénteket a Ferrari sem töltheti malmozással. Vettel szerint a saját portájukon is van még mit ügyködni, hiába elégedett az autóval.

"Nem lehet mindig a legjobb időből kiindulni, de azt a kört jól összeraktam, elégedett voltam vele - nyilatkozta. - Elégedett voltam délután. A délelőtt szokatlanul alakult, párszor súroltam a falakat, később azonban javult a helyzet." A hosszú etapjaival alapvetően elégedett volt.

"Nehéz következtetni, mivel nem sok tiszta körünk van a forgalom miatt, de rendben voltak. Úgy vélem, még javulhatunk, és kell is javulnunk az autóval, hogy ütőképesebbek legyünk.

Räikkönen nem tagadta, hogy így érzi. "Egyre inkább javult az autó, és a hosszú etapokon kiválónak éreztem. Kellemes érzéseim vannak - mondta. - A rövid etapokon viszont még valamelyest javulnunk kell."

"Ami a lényeg, hogy a végrehajtott módosításokkal folyamatosan erősödtünk."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!