Vágólapra másolva!
Ez a véleménye a Ferrari korábbi beugrójának, Mika Salónak, aki saját bőrén is érezhette, milyen helyzet ez. A brit lapok új hidegháborút várnak az F1-ben, de ez egyelőre várat magára.

Alaposan megosztotta az F1-es közönséget a múlt hétvégén rendezett Monacói Nagydíj, amelyet Kimi Räikkönen kezdett az élről, azonban a bokszkiállások során csapattársa, a pontversenyt vezető Sebastian Vettel átvette a vezetést, és megnyerte a versenyt. Sokan úgy vélték, hogy a Ferrari feláldozta Räikkönent, mert így Vettel több pontot szerezhetett.

Ez az eredmények alapján nem állítható biztosan, Mika Salo, a Ferrari 1999-es beugrója viszont úgy véli, a csapat érdeke Vettel sikerét írja elő. Salo pontosan tudja, milyen helyzet ez, hiszen tőle pont elvették pályafutása egyetlen F1-es győzelmét, amikor el kellett engednie Eddie Irvine-t az 1999-es Német Nagydíjon, és végül a 2. helyezett lett a versenyen.

Nem volt boldog Forrás: AFP/Pascal Guyot

„Vettelnek jó esélye van megnyerni a világbajnokságot – mondta Salo. – Nagyon jól szerepel (Lewis) Hamilton ellen. Kimi már most sok ponttal mögöttük van, úgyhogy alapvetően már mindenki szemében ő a kettesszámú pilóta. Persze, lehet, hogy Kimi ezt nem hiszi el addig, amíg matematikailag is lehetetlen nyerni, de

A Ferrarit sokan bírálják, mert elsősorban Michael Schumacher sikerei idején nyíltan felvállalták, hogy először Eddie Irvine majd Rubens Barrichello szerepe Schumacher pontjainak maximalizálása volt. Ez a 2001-es és 2002-es Osztrák Nagydíjon csúcsosodott ki, amikor Barrichello az utolsó métereken engedte el a német pilótát, Irvine ennél általában elegánsabban végezte a dolgát.

Vettel és Räikkönen egy jótékonysági focimeccsen, kedden

„Az ilyesmi ma már nem történhet meg, bár az lehetséges, hogy az ember rosszabb bokszstratégiát kap vagy ilyesmi – vélte Salo. – Erre az idén még nem volt példa, de fogadni merek erre, ha Vettel továbbra is vezetni fog, és Kimi valahol gyorsabbnak bizonyul. Lehet, hogy szükség lesz helycserére.”

A brit sajtó már ugrott

A vasárnapi verseny után nem sok kellett a brit lapoknak, és rögtön megpróbáltak feszültséget kelteni a Scuderia körül. Giles Richards, a Guardian tudósítója egyenesen arra számított, hogy „hidegháború alakulhat ki a csapaton belül, miután a Ferrari megpróbálhatta manipulálni a stratégiát, hogy (a megfelelő) eredményt érjék el.”

Kedden viszont nyoma sem volt a feszültségnek, amikor a két versenyző egy jótékonysági labdarúgó mérkőzésen pályára lépett a Juventus stadionjában. Ezúttal Räikkönennek volt oka több örömre, hiszen három gólt is szerzett, míg Vettelnek egy veszélytelen ollózás, és egy óriási luft jutott.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!