Hamilton: Bottasszal profibb a Mercedes, mint Rosberggel

Forma-1, Lewis Hamilton, Valtteri Bottas, Mercedes-AMG Petronas, Bahreini Nagydíj
Mercedes' British driver Lewis Hamilton (L) and Mercedes' Finnish driver Valtteri Bottas stand on the podium after Ferrari's German driver Sebastian Vettel won the Bahrain Formula One Grand Prix at the Sakhir circuit in Manama on April 16, 2017. / AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC
Vágólapra másolva!
A háromszoros világbajnok finoman odaszúrt korábbi csapattársának: szerinte Bottasszal jobb egy fedél alatt dolgozni. Rosberg kijelentette, hogy nem tér vissza.

Lewis Hamilton és Nico Rosberg korábbi jó viszonya elmérgesedett az évek során, miközben a világbajnoki címért harcoltak a Mercedesnél. Sokan arra számítanak, hogy a kapcsolatuk rendeződni fog azáltal, hogy a német már visszavonult, de a folyamatot biztos nem segíti, hogy Hamilton a hétvégi Kanadai Nagydíjon tett nyilatkozataival megint odaszúrt neki.

A sajtótájékoztatón úgy méltatta a Rosberg helyét elfoglaló Valtteri Bottast, hogy kicsit piszkálta korábbi csapattársát.

"Más a kémia közöttünk (mint amilyen Rosberggel volt). Teljesen más a munkakörnyezet úgy, hogy ő itt van, nagyobb profizmust érzek az összes korábbi évemhez képest. Ez nyilván Valtteri érettségéből fakad, illetve abból, ahogy a csapat velünk dolgozik, és tisztességes feltételeket biztosít a küzdelmünkhöz" - mondta Hamilton.

Hamilton jól kijön Bottasszal Forrás: AFP/Andrej Isakovic

A Sport Bildnek nyilatkozva pedig elismerte: "Valtterivel más a helyzet. Egyszerűen jobban érzem magam vele, mint Nicóval. Valtteri sokat segít, teljesen más szintű az elhivatottsága. A csapatunk egységesebb, mint valaha, és amikor neki van szüksége rá, én is segítem és támogatom."

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff a Bildnek azt mondta, ő is érzi a légkör változását a csapatánál, szerinte ez Hamilton és Bottas viselkedésén jól látszik. Mindazonáltal nekik azért is muszáj jól kijönniük egymással, mert immár nem csupán a Mercedes belügye a világbajnoki cím, hanem a Ferrarival is meg kell mérkőzniük. És talán az sincs Hamilton kedve ellen, hogy 36 pont az előnye Bottasszal szemben – nagyobb, mint Rosberghez képest ennyi verseny után az előző három év bármelyikében volt...

Rosberg: Nem térek vissza

Korábbi csapatfőnöke a minap azt mondta, Rosberg elhamarkodta a döntést a visszavonulásról, ezért nem lepődne meg, ha nemsokára ismét a mezőny tagjaként látná őt viszont, akár a Ferrarinál. Az érintett ugyanakkor határozottan állítja, hogy szögre akasztotta a bukósisakot.

Jóllaktam velük. Ez már a múltam, a jövőben más dolgokat fogok csinálni" - jelentette ki a Sport Bildnek. Egy Jenson Buttonéhoz hasonló egyszeri visszatérés lehetőségéről azt mondta, "még nem gondoltam rá, de valószínűleg nemet mondanék."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!