Vágólapra másolva!
Még nincs itt az ideje, hogy a szerződésükről tárgyaljanak. Räikkönen szerint a Ferrari és a Mercedes egész évben nem tud majd tartós előnyre szert tenni a másik csapattal szemben.

A Ferrari és a Mercedes világbajnoki küzdelmében versenyenként változik, hogy melyik oldalra szegődik a szerencse, az idén még egyetlen pilótának sem sikerült két egymást követő futamon diadalmaskodnia. A csapatok szintjén is csak a Mercedesnek volt minisorozata az Orosz és a Spanyol Nagydíj megnyerésével.

A legutóbbi állomáson, Kanadában a Mercedesnek jött ki jobban a lépés, kettős győzelmükkel visszavették az 1. helyet a Ferraritól a konstruktőri tabellán, az egyéni értékelést azonban továbbra is Sebastian Vettel vezeti. A másik ferraris, Kimi Räikkönen arra számít, hogy a pingpong egész éven át tartani fog, egyik fél sem fog tartós előnyre szert tenni.

Räikkönen és Vettel szerződését egyelőre nem hosszabbítják meg Forrás: AFP/Pascal Guyot

"Sok hullámhegyet és hullámvölgyet láttunk már az idén. Hosszú lesz ez az év, kemény csatával egészen a végéig. Mindegyik csapatnál voltak problémák.

- nyilatkozta.

A két élcsapat autója a jelek szerint hasonló teljesítményre képes, de a Ferrarié szélesebb tartományban működik jól. A Mercedesnek többször akadtak nehézségei a gumikkal, bár a kanadai hétvége előtt, a monacói problémák tüzetes vizsgálata során elmondásuk szerint okosabbak lettek.

Räikkönen szerint ettől függetlenül a Ferrari visszatérhet a trónra. "Nem látok okot arra, hogy miért ne lehetne így. Sokan talán kételkednek ebben, mivel emlékeznek rá, mi történt a korábbi években" - utalt arra, hogy a fejlesztési versenyben lemaradtak néhány bíztató szezonkezdés után.

"Ebben az idényben azonban megmutattuk, hogy sokkal jobb helyzetben vagyunk. Biztosra veszem, hogy továbbra is legalább olyan jól javítunk a felszerelésünkön, mint a vetélytársak. Mindent ki kell hoznunk belőle, és csökkentenünk kell a kevésbé eredményes hétvégék számát."

A Ferrarinak sem a szerződések lezsírozása a prioritás

A Ferrari 2018-as pilótafelállásában egyelőre két kérdőjel szerepel, mivel Vettelnek és Räikkönennek sincs szerződése a következő évre. A német versenyzőhöz hasonlóan azonban az istállót irányító Maurizio Arrivabene is kijelentette, hogy Maranellóban a világbajnoki küzdelemmel vannak elfoglalva, nem a tárgyalásokkal.

Ez két külön téma - mondta. - A saját feladatunkra összpontosítunk, és azt kell mondanom, hogy a szerződések nem okoznak fejtörést nekünk."

A jövővel kapcsolatban Räikkönen sem kívánt nyilatkozni a Kanadai Nagydíjon, de tisztában van vele, hogy a médiában úgyis mindenféle információ kering majd róla. Ha valakinek inog a helye, az inkább az övé lehet, mivel a Ferrari elnöke nemrég közölte, hogy Vettelt szívesen látják a csapatnál, ameddig maradni akar.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!