Társoldalunk:

Névváltáson gondolkodnak a Force Indiánál

2017.06.15. 10:26

Nemzetközibb nevet szeretnének, de nem fogják elkapkodni a döntést. Vijay Mallya állítja, hogy ennek semmi köze sincs az elfogatóparancshoz.

A Force India F1-es csapata tavaly fennállása legjobb eredményét jegyezte a konstruktőri 4. hely megszerzésével, és úgy tűnik, ezt a pozíciót idén is megszerezhetik, hiszen előnyük máris 42 pont a Toro Rosso előtt. Ez csábító lehet a szponzorok számára, a korábban Jordan néven futó istállót ugyanakkor hamarosan átnevezhetik, hogy még vonzóbb legyen a támogatók körében.

"Sokat fejlődött a csapat teljesítménye, és egyre több nemzetközi céget tudhatunk a szponzoraink között, miközben sajnos az indiai támogatók száma csökken. Emiatt egyre élesedik a vita házon belül, hogy nevet változtassunk, és nemzetközibb beütése legyen a csapat nevének - mondta tulajdonosa, Vijay Mallya. - Egyesek szerint a Force India megnevezés korlátok közé szorít."

Korábban India nemzeti színeit viselte az autó, ennek ma már nyoma sincsForrás: AFP/2017 Getty Images/Mark Thompson

"A többi tulajdonossal együtt mérlegelem, hogy.milyen intézkedéseket tegyünk, a döntést azonban nem fogjuk sietve meghozni."

Az istálló 2008 óta fut Force India néven. Nemrég felmerült, hogy felveszik az Aston Martin nevét, de az autógyár végül a Red Bullnál kötött ki. Noha Mallya ellen elfogatóparancsot adtak ki hazájában tartozás miatt, és diplomáciai útlevelét is bevonták, a csapattulajdonos azt mondta, a névváltoztatásra vonatkozó törekvések függetlenek a bírósági ügyektől, és vannak ajánlataik az új megnevezésre, illetve egyéb megállapodásokra is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!