Grosjean: Én nyertem az F1 második ligáját

Forma-1, Haas, Romain Grosjean, Osztrák Nagydíj
Haas F1's French driver Romain Grosjean drives his car during the second practice session of the Formula One Austria Grand Prix at the Red Bull Ring in Spielberg, on July 7, 2017. / AFP PHOTO / APA / HERBERT NEUBAUER / Austria OUT
Vágólapra másolva!
A francia szerint a Haas bizonyította, hogy ha minden téren megtalálják az optimális működési tartományt, az övék az egyik legerősebb autó az élcsapatok mögött. Minél több tapasztalatot gyűjtenek, annál gyakrabban érhetnek el kiemelkedő eredményeket.

A Haas istálló az idei legjobb eredményét érte az Osztrák Nagydíjon, Romain Grosjean révén a 6. helyen sikerült célba érniük. Az amerikai istálló az egész hétvégén gyorsnak bizonyult, Grosjean az időmérőn is remekelt, és megérdemelten zsebelte be a 8 pontot a Ferrarik, a Mercedesek és egy Red Bull mögött.

"Mi lettünk a legjobbak az élcsapatok mögött, tehát elmondhatjuk, hogy megnyertük a Forma-1 második ligáját! Ez nagyszerű érzés - lelkendezett a leintés után Grosjean, akinek eddig két 8. hely volt az idei legjobb eredménye. A spielbergi 6. helyét a remek rajtjával alapozta meg, egészen a 4. pozícióig lépett előre.

"A verseny első felében nagyon erősek voltunk, még a negyedik helyen is haladtam. Nagyon jól szórakoztam, és abban a néhány körben

- magyarázta. - Persze esélyem sem volt rá, hogy Kimit és Lewist magam mögött tartsam, de Pérezzel nagyszerű csatát vívtam. Elég gyorsan jött mögöttem, ezért végig keményen kellett hajtanom, de az autóm szerencsére jól viselkedett."

Grosjean remek rajttal alapozta meg a jó eredményt Forrás: AFP/Herbert Neubauer

Egyre többször lesznek versenyképesek

A Haas hullámzó teljesítményt nyújt az idei évben, általában az utolsó pontszerző helyekért küzdhetnek, de néhány pályán csak a mezőny hátsó felében küzdöttek a sereghajtókkal. Grosjean szerint ez attól függ, hogy az egyes helyszíneken mennyire sikerül eltalálniuk a beállításokat. A francia úgy véli, ebből a szempontból mindenképp hátrány, hogy a Haas csak a tavalyi évben debütált a Forma-1-ben.

"Bizonyos területeken még sokat kell javulnunk, de ha sikerül működésre bírnunk a gumikat, és a leszorítóerő szintje is megfelelő, akkor nagyon versenyképesek vagyunk - mondta. - Ma is megmutattuk, hogy ha minden működik az autónkban, erősek vagyunk.

Minden területen meg kell találnunk az ideális működési tartományt, ez néha még nem sikerül. De ne felejtsük el, hogy ez még mindig csak a 29. versenyünk volt."

Grosjean hozzátette, a jövő hétvégi silverstone-i versenyen több újítást is bevetnek, ezért bízik benne, hogy hasonlóan jó hétvégéjük lesz. Csapattársa, Kevin Magnussen pedig abban bízhat, hogy végre elkerüli a balszerencse - a dán is remekül szerepelt az edzéseken, de az időmérőn a felfüggesztése törött el, a versenyt pedig hidraulikai probléma miatt kellett feladnia.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!