Vettel károgását már nem lehet komolyan venni

Motorsports: FIA Formula One World Championship 2017, Grand Prix of Great Britain Great_Britain England Great Britain F1 SPO Motorsport Motorsports: FIA Formula One World Championship 2017, Grand Prix of Great Britain, 
#5 Sebastian Vettel (GER, Scuderia
Motorsports: FIA Formula One World Championship 2017, Grand Prix of Great Britain, #5 Sebastian Vettel (GER, Scuderia Ferrari), #33 Max Verstappen (NLD, Red Bull Racing), 16.07.2017. | usage worldwide
Vágólapra másolva!
Max Verstappen hallotta Sebastian Vettel megjegyzéseit a Brit Nagydíj után, de kijelentette, ő az eddig látottak alapján már nem foglalkozik a négyszeres világbajnok panaszaival.

A tavalyi többfordulós ütközet után az idén is kezd összeakadni Sebastian Vettel és az egyre javuló Red Bullnak köszönhetően lassan már versenyképessé váló Max Verstappen. A holland tinédzser tavaly többször is borsot tört a négyszeres világbajnok és Kimi Räikkönen orra alá, de az idén még csak kétszer különböztek össze, köszönhetően a gyors Ferrarinak és a lassabb Red Bullnak.

Verstappen a Kanadai Nagydíj rajtjánál leszakította Vettel első szárnyát, de a német pilóta azért nem hibáztatta, a Brit Nagydíjon viszont test-test elleni küzdelmet vívtak, amiből a holland jött ki jobban. Verstappen akkor azt mondta a rádión, hogy Vettel dodzsemezni akar, ő viszont azzal vádolta ellenfelét, hogy megint fékezés alatt váltott irányt.

Szoros küzdelem volt megint Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

Vettel a leintés után azt mondta, a fiatal versenyző még mindig izgágán vezet fékezés közben, de szerinte már most is sokkal nyugodtabban vezet, mint korábban, Verstappen viszont kijelentette, hallotta Vettel véleményét, de már nem ad rá.

A Ferrari versenyzője a Brit Nagydíj előtt 9 büntetőpontnál járt, ha egy pilóta 12 hónap alatt 12 pontot gyűjt, egy futamtól eltiltják. Legutóbb azért marasztalták el, mert feldühödve nekiment Lewis Hamilton autójának, miután azt hitte, hogy ellenfele féktesztelni akarta őt az Azeri Nagydíjon. Silverstone-ban nem volt ilyen incidens, csak szoros verseny Verstappennel.

A pályán kívül nincs harag Forrás: AFP/2017 Getty Images/Mark Thompson

„A küzdelem Sebastiannal jó volt. Kemény, de sportszerű, szerintem. Talán az az apró koccanás nem volt az, de a többi okés volt” – vélte a holland pilóta, aki egy lassú kerékcsere miatt végül elvesztette a helyét Vettellel szemben, de a verseny végén visszaszerezte azt, amikor először Räikkönen majd Vettel is defektet kapott, majd őt is kihívták egy biztonsági kerékcserére.

Verstappen szerint azonban kerékcsere nélkül sem tudta volna megelőzni Räikkönent.

„A helyzet az, hogy 1-2 másodperccel elé kerültem volna, de ő új gumikon volt, úgyhogy nem tudtam volna megtartani a helyemet – összegzett. – Még mindig túl lassúak vagyunk, persze, de a legtöbbet kihoztuk a helyzetből. Ez pozitív, és pontokat is szereztünk, de javítani kell az autónkon” – tette hozzá, és emlékeztetett, a Magyar Nagydíjon jelentős fejlesztések jönnek a Red Bullhoz.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!