Vágólapra másolva!
A német a legsportszerűtlenebb versenyzőnek és seggfejnek nevezte dán riválisát, aki kemény szavakkal reagált a kritikára. A Haas csapatfőnöke szerint Magnussen jól tette, hogy visszaszólt a riválisaival sokszor ellenséges Hülkenbergnek.

Noha az időmérőn ő futotta meg a leggyorsabb köridőt a három élcsapat mögött, Nico Hülkenberg végül pont nélkül távozott a Magyar Nagydíjról, ráadásul több incidensbe is belekeveredett. Miután a váltócseréje miatt csak a 12. helyről indulhatott, a rajtnál összeakadt Romain Grosjeannal, a futam záró szakaszában pedig Kevin Magnussennel került összetűzésbe. Hülkenberg a 2-es kanyarban kívülről próbálta előzni Magnussent, aki leszorította a fűre, ezért egyébként később 5 másodperces időbüntetést kapott.

A futam után Magnussen éppen egy dán televíziós csatornának nyilatkozott, amikor Hülkenberg odament hozzá, kezet fogott vele, majd ironikus megjegyzést tett. "Gratulálok, megint te voltál a legsportszerűtlenebb versenyző." Magnussen azonnal visszaszólt neki.

aki ezután vállon veregette a riválisát, és feltartott hüvelykujjal elsétált.

Hülkenberg később az NBC-nek nyilatkozva mesélt a történtekről. "Gratuláltam neki, mert az egész mezőnyből megint ő volt a legsportszerűtlenebb versenyző. A versenypályán egyszerűen piszkos manőverei vannak - panaszkodott. - Az rendben van, ha valaki keményen védekezik, de amit ő csinál, az egyszerűen kegyetlen. A falba küldi az embereket. Velem is ezt csinálta,

A német hozzátette, a versenyigazgató Charlie Whitinggal is el fog beszélgetni Magnussenről. "Úgy hallottam, kapott egy kis büntetést, 5 másodpercet, de nem hiszem, hogy ez túlságosan érdekelni fogja" - mondta.

Hülkenberget a Haas csapatfőnöke is kritizálta Forrás: DPPI/Frederic Le Floc H

A szóváltás után a Haas csapatfőnöke, Günther Steiner védelmébe vette Magnussent. "Nico tönkretette Romain versenyét, utána pedig Kevin büntetést kapott miatta. Pedig szerintem Kevin helyesen cselekedett, amikor védte a pozícióját. Miért emelte volna el a lábát a gázról? - nyilatkozta az osztrák. - Nico ezután elment a sportfelügyelőkhöz, hogy súlyosabb büntetést kérjen Kevinnek. Szerintem ez gyerekes, éretlen viselkedés. Ki csinál ilyesmit? Szóhoz sem jutok."

Steiner elmondta, "versenyzőként és emberként is" tiszteli Hülkenberget, de a németnek változtatnia kellene a hozzáállásán.

Szerinte Magnussen is jól tette, hogy visszaszólt neki az interjú közben. "Az talán sportszerű volt, hogy belehajtott Romainbe? (Hülkenberg) gyakran agresszív, de mindig megússza. Itt az ideje, hogy valaki szembeszálljon vele - jelentette ki. - Jó versenyző, de nem kellene így viselkednie."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!