Vágólapra másolva!
Miután a Sauberrel kötött megállapodásukat felbontották, a Red Bull fiókcsapatával tárgyaltak a közös jövőről, de a hírek szerint velük sem fognak együttműködni. Ha a McLaren szakít velük, a Honda csapat nélkül maradhat.

A Sauber és a Honda júliusban erősítette meg, hogy a korábban bejelentett megállapodásukat felbontották, a japán gyártó mégsem látja el motorokkal a svájciakat a 2018-as szezonban. A Honda azonban továbbra is szeretett volna egy második partnercsapatot a McLaren mellett, hiszen két istálló segítségével több adathoz jutnak, és hamarabb ledolgozhatják a hátrányukat a többi gyártóhoz képest. Az elmúlt hetekben a Toro Rosso fiókcsapatával, a Toro Rossóval tárgyaltak, de a rendszerint megbízható Autosport szerint velük sem sikerült megegyezniük.

A Toro Rossónak ugyan érvényes szerződése van a jelenlegi motorszállítójával, a Renault-val a 2018-as szezonra, de nyitottak voltak a Hondával folytatott tárgyalásokra. Az Autosport úgy tudja,

az együttműködés végül anyagi okok miatt nem jött létre,

a felek nem tudtak megegyezni mindkettejük számára kedvező feltételekről. A Toro Rosso így minden bizonnyal jövőre is a Renault motorjait fogja használni.

A Toro Rosso mégsem vált Honda motorokra Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

A kudarcba fulladt tárgyalások után akár a Honda F1-es szereplése is veszélybe kerülhet, a McLaren ugyanis továbbra sem döntötte el, hogy melyik motorszállítóval folytatja a következő idényben. Ugyan a Ferrari és a Mercedes már korábban kijelentette, hogy nem ad motort a brit istállónak,

a McLaren továbbra is gondolkozik a váltáson.

Ha megegyeznének az egyetlen reális opciónak számító Renault-val, a Honda a Forma-1-ből történő kiszállásra kényszerülhet.

A legvalószínűbb forgatókönyvnek jelenleg mégis az tűnik, hogy minden marad a régiben, és a McLaren egy újabb idénynek is nekivág a Honda motorjaival. A Renault ugyanis többször hangoztatta, hogy nem szeretne a jelenlegi háromnál több istállót ellátni erőforrásokkal, mert attól tartanak, hogy ez negatív hatással lenne a megbízhatóságukra.