Leszólta Montoyát az egyik korábbi csapattársa

Forma-1, Juan Pablo Montoya
(dpa) - Colombian formula 1 pilot Juan Pablo Montoya (BMW Williams) celebrates on the podium after winning the Brazilian formula one Grand Prix at the Interlagos circuit near Sao Paolo, Brazil, 24 October 2004.
Vágólapra másolva!
Ausztrália egyik legjobb sportautó pilótája szerint arrogáns és követelőző, miatta döntött úgy egy év után, hogy nem kér az európai versenyzésből és a Forma-1-ből.

Az ausztrál sportautó bajnokságok egyik veterán klasszisa tett néhány keresetlen megjegyzést Juan Pablo Montoyára, a Forma-1 korábbi fenegyerekére. Craig Lowndes a Fox Sports egyik műsorában beszélt a hétszeres nagydíj- és kétszeres Indy 500-győztesről, akivel 1997-ben csapattársak voltak az akkori legfőbb formaautós utánpótlás kategóriában, az F3000-ben (a GP2/F2 elődjében).

Lowndes-nak az volt az egyetlen idénye Európában, és Montoya miatt utána rögtön haza is menekült.

Nagyon agresszív, arrogáns volt emberként és pilótaként is" - nyilatkozta a kolumbiairól az Inside Supercars című műsorban.

Montoya 2001-től 2004-ig a Williams versenyzője volt, aztán másfél évre a McLarenhez került Forrás: DPA/AFP/usage worldwide, Verwendung weltweit/Roland Weihrauch

"A vezetést leszámítva egyetlen napot sem dolgozott, soha. A szülei fizették az egész pályafutását. Úgy versenyezte végig az évet, hogy egy szponzort sem hozott a csapathoz. Mindent követelt, és mindent meg is kapott. Hozzám képest teljesen más volt, ami brutálisan érintett."

1997-ben Montoya második lett az F3000 összesítésében,

és egy teszten F1-es autót is vezethetett a Williamsnél. Lowndes ellenben csak egy futamon tudott pontot szerezni, és fel is adta F1-es álmait.

A szurkolók egy részének irritáló, szókimondó Montoya csapattársa Ralf Schumacher volt a leghosszabb ideig, négy évig a Williamsnél, akivel szintén nem állt jó viszonyban.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!