Alonso távozhat az F1-ből, ha nem kap jó autót

Forma-1, Fernando Alonso, McLaren Honda, Magyar Nagydíj
Hungaroring, Budapest, Hungary. . Sunday 30 July 2017. Fernando Alonso, McLaren, relaxes in a deck chair in parc ferme after finishing sixth. Photo: Andrew Hone/McLaren ref: Digital Image _ONZ1083
Vágólapra másolva!
A kétszeres világbajnok a nyári szünet után ígért döntést a jövőjéről, de azt mondja, ha nem kap győzelemre képes autót, akár F1-en kívüli lehetőségeket is megfontolhat.

Továbbra is rendezetlen Fernando Alonso sorsa, mivel a kétszeres világbajnok szerződése a szezon végén lejár a McLarennel, és egyelőre nem látni, hogy mostani csapatán kívül hova tudna menni, ahol a győzelmekért küzdhet. Alonso 36 éves, pályafutása végéhez közeledik, de 2013 óta nem nyert versenyt, 2014 óta pedig dobogóra sem állhatott, ő viszont még egy vb-címet akar szerezni.

„Még mindig a Forma-1 a prioritás, ez az életem, és abban reménykedek, hogy megnyerem a világbajnokságot – szögezte le a CNN-nek. – Ha viszont nem látok olyan projektet, ami lehetővé teszi a számomra, hogy a győzelmekért küzdjek, körülnézek a Forma-1-en kívül is. Ez azonban csak novemberben-decemberben esedékes, addig minden lehetőséget megvizsgálok.”

Alonso a sikerek helyett manapság a viccelődéssel tűnik ki Forrás: McLaren

Alonso elsődleges célja, hogy 2005 és 2006 után ismét világbajnok legyen, de ettől függetlenül a „tripla korona” megszerzése is a szeme előtt lebeg. Ehhez az F1-es Monacói Nagydíj után a Le Mans-i 24 órás versenyen és az Indianapolis 500-on is győznie kellene. Utóbbival az idén már próbálkozott, és jó esélye volt arra, hogy újoncként rögtön megnyerje a versenyt.

A spanyol pilótát sokan óvták az Indy 500-tól, hiszen hatalmas tempóval száguldanak az autók, gyakoriak a sérüléssel járó balesetek, és még egy rutinos pilótának is sokat kell tanulnia, hogy megállja a helyét az oválpályák forgalmában, de Alonso remekül szerepelt, minden akadályt elsőre teljesített, és sokáig vezette is a futamot. Azt mondta, ő nem félt a száguldástól.

Alonso vezette az Indy 500-at Forrás: AFP/2017 Getty Images/Jared C. Tilton

„Amikor beülök az autóba, beteszem a lábaimat a pilótafülkébe, és a szerelőim becsatolják az öveket, arra gondolok, hogy amikor leveszem az övemet, és kiszállok, talán én leszek a verseny győztese. Akkor is ez járt a fejemben, és varázslatos érzés volt – foglalta össze a kétszerea világbajnok, aki a pályán kívül is élvezte a legendás verseny hangulatát.

sőt általában a sportokhoz is. Sokkal nyitottabbak, és mindennyiunkkal sokkal barátságosabbak az emberek. Úgy érezhetjük, hogy a sport túlnő a nemzetiségeken. A lelátókon ülő emberek számára hősök voltak, mindenkinek ugyanúgy szurkoltak, és nagyon élvezték a versenyt.”

Noha Alonso jól érezte magát az USA-ban, és felvetette, hogy kiszáll az F1-ből, mégis azt mondja, hogy továbbra is a világbajnokság áll számára az első helyen. Nem tett le arról, hogy ismét szerencsét próbáljon az Indianapolis 500-on, de szerinte „lehetséges, hogy nem a közeljövőben.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!