Verstappen: Jobb autó kell, hogy a Red Bullnál maradjak

Forma-1, Max Verstappen, Red Bull Racing, Osztrák Nagydíj, szelfi, Medical Car, Mercedes-AMG C 63 S
SPIELBERG,AUSTRIA,09.JUL.17 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, drivers parade. Image shows Max Verstappen (NED/ Red Bull Racing). Photo: GEPA pictures/ Matic Klansek - For editorial use only. Image is free of charge.
Vágólapra másolva!
A holland tinédzser szerint a türelme véges, és bár hajlandó dolgozni azért, hogy a Red Bull fejlődhessen, hosszú évekig nem fog várni arra, hogy versenyképes autója legyen.

Sokan arra számítottak, hogy a Red Bull lehet az idén a Mercedes elsőszámú kihívója, ez azonban nem történt meg, mert az RB13 nem szerepel a várakozásoknak megfelelően. Az autó lassabb is az ellenfeleknél, és kevésbé megbízható, ráadásul Max Verstappent többször sújtotta technikai hiba, mint csapattársát, Daniel Ricciardót.

Verstappen hiába kezdett több futamot is Ricciardo előtt, a kiesések miatt az ausztrál pilóta nyert versenyt, és szállítja a dobogós helyeket. Ez is hozzájárult ahhoz, hogy a Red Bullnak folyamatosan tagadnia kell azt, hogy Verstappen elhagyja őket, például a Ferrari kedvéért. A holland tinédzser azt mondja, kitart a csapatnál, legalábbis egyelőre.

Holland szurkolók tízezrei kísérik majd el Spába Forrás: GEPA pictures/Gepa Pictures/ Matic Klansek

„Mindig is azt mondtam, hogy nincs értelme távozni, ha az embernek versenyképes autója van – mondta Verstappen a zandvoorti DTM-hétvégén. – Most nem ott tartunk, ahol kellene, de ez nem jelenti azt, hogy rögtön fel kellene adni. Keményen kell dolgoznunk. Ha viszont két-három évig nem fejlődünk, az már másik történet.”

A Red Bull az idén csak alkalomszerűen tudja megszorítani a Mercedest és a Ferrarit, közöttük viszont gyakran változnak az erőviszonyok, és ez Verstappent is meglepte. Úgy véli, azokon a pályákon lehet a Red Bullnak esélye, ahol nincs sok egyenes, de így is „többé-kevésbé három tized a különbség”. Ahol pedig szükség van a lóerőkre, még nehezebb dolguk lesz.

A post shared by FORMULA 1® (@f1) on

„Távolabb vagyunk, ahol hosszabbak az egyenesek, úgyhogy nem igazán tudom, mire számíthatok a következő versenyeken – utalt a belga és az olasz futamra, de később, például Japánban is tempós pálya várja őket. – Elég nehéz lesz megküzdeni velük. A Ferrari és a Mercedes között minden hétvégén változik a sorrend, de Spában nagyon erős Mercedest várok, mert még mindig az ő motorjuk a legjobb.”

Verstappen arra sem számíthat, hogy a Renault új fejlesztéseket visz a következő versenyekre.

„Nyilván fejlesztünk, de minden más csapat is ezt teszi – nyilatkozta. – Nekünk ezt egy kicsit gyorsabban kell csinálnunk, és persze jobban. A motor terén nem sok várható a többi csapathoz képest, úgyhogy az autóval mindenképpen a megfelelő irányba kell haladnunk.”