Räikkönen: Nem maradnék, ha nem élvezném az F1-et

Forma-1, Kimi Räikkönen, Scuderia Ferrari, Orosz Nagydíj
3085000 04/27/2017 Ferrari's driver Kimi Raikkonen in a paddock of the Sochi Autodrom where the Russian round of the 2017 FIA Formula One World Championship will be held. Alexey Kudenko/Sputnik
Vágólapra másolva!
Újabb egyéves szerződést kapott a Ferraritól, őt azonban ez nem aggasztja. Szerinte nem is befolyásolja a teljesítményét, hogy van-e szerződése vagy sem.

A papírformának megfelelően a Ferrari kedden újabb egy évre szerződtette Kimi Räikkönent, így a 2007-es világbajnok jövőre is a mezőny tagja lehet. Räikkönent a Ferrari elnöke, Sergio Marchionne nemrég „kissé lustának” nevezte, de a jelek szerint közös nevezőre juthattak, és a finn pilóta szerint nem volt nehéz megállapodniuk.

„Elég későn kezdtünk tárgyalni, de aztán gyorsan megegyeztünk. Nem kellett sokat gondolkodni a dologról – mondta egy szponzori rendezvényen Helsinkiben. – Én már egy ideje tudok róla, de önök csak most olvashatnak erről az újságokban” – tette hozzá.

Jövőre is az F1-ben marad Forrás: Sputnik/Alexey Kudenko

Räikkönen eredményei jellemzően elmaradnak a csapattársaiétól, és korábban felmerült már, hogy nem igazán motivált, de kijelentette: „Nem írtam volna alá, ha nem élvezném a versenyzést, és nem lenne jó az együttműködésem a csapattal és az emberekkel.” Az MTV nevű finn csatornának azt mondta, szerinte előnyös az egyéves hosszabbítás, és ez nem befolyásolja a tempóját sem.

– szögezte le, majd hozzátette, a közeli jövőjének tisztázódása sem jelent automatikusan megnyugvást a számára, mert „lehet, hogy az emberek egy hónap múlva már a következőről fognak spekulálni.” Ezt azonban valószínűleg megszokta már, mert az utóbbi évek során mindig csak a következő szezonra köteleződött el.

A post shared by FORMULA 1® (@f1) on

Räikkönen jövőre a 16. F1-es szezonját kezdheti meg, és pályafutása egyik legnagyobb változására készülhet, hiszen szinte biztosan megjelennek az autókon a glóriaként emlegetett bukókeretek. Bár a mezőny egy része, és a csapatok majdnem mindegyike ellenzi, Räikkönen szerint nem kell nagy ügyet csinálni az újításból.

„Az új szabályok és alkatrészek elsőre mindig nagyon furcsának tűnnek, de aztán gyorsan megfeledkezünk róluk – vélte. – A glória jó dolog lesz, ha megmenti valakinek az életét vagy megakadályozza, hogy valami rossz dolog történjen” – foglalta össze a véleményét a finn pilóta, akinek 2015-ben igen közel került a fejéhez Fernando Alonso McLarenje.