A Red Bullnak több ilyen esélye nem lesz a győzelemre

Forma-1, Max Verstappen, Red Bull Racing, Szingapúri Nagydíj
HAMILTON Lewis (gbr) Mercedes W08 Hybrid EQ Power+ team Mercedes GP, VERSTAPPEN Max (ned) Red Bull Tag Heuer RB13, action during the 2017 Formula One World Championship, Singapore Grand Prix from September 14 to 17 in Singapour - Photo Florent Gooden / DPPI
Vágólapra másolva!
Verstappen nem hiszi a hátralévő pályák alapján, hogy az idén adódik még olyan lehetőség, mint a szingapúri, amit nem sikerült kihasználniuk. A sorozatos kiesések miatt nem duzzog, és abban bízik, hátha később mellé szegődik a szerencse.

A Red Bull erősebbnek tűnik a tavalyi évhez képest, mégis könnyen lehet, hogy kettő helyett csak egy győzelemmel zárják az évet. Szingapúrban hatalmas lehetőségük volt beállítani a 2016-os sikerek számát, hiszen a turbókorszakban talán először erőből ők tűntek a hétvége favoritjának, Max Verstappen győzelmi álmai azonban az autójával együtt már a rajtnál széthullottak egy karambolban, a váltóhibával küszködő Daniel Ricciardo pedig nem tudott mit kezdeni a rajtnál elé katapultáló Lewis Hamiltonnal.

Verstappen kesereg, mert úgy érzi, idén már nem lesz hasonló sanszuk.

- mondta, úgy gondolva, hogy idén máshol "nem leszünk olyan erősek, mint ezen a pályán." Szerinte Abu-Dzabi is ki van lőve ebből a szempontból, mert ott túl sok az egyenes, hiába áll a pálya sok derékszögű kanyarból és sikánból, mint a Marina Bay.

Fortunában azért még bízhat, hiszen Ricciardo idén Bakuban és tavaly Malajziában sem csak a saját teljesítményének köszönhetően nyert – jóllehet, a műszaki hibákat sorozatban elszenvedő Verstappen pont hadilábon áll a szerencsével.

A Red Bull a Szingapúri Nagydíjon sem tudta elkapni a Mercedest, pedig a verseny előtt egész hétvégén gyorsabbnak tűntek Forrás: DPPI/Florent Gooden

"Az egész év nem alakult jól számomra. Lehet, hogy ennek folytatódnia kell, és akkor talán lesz néhány olyan évem, amikor minden remekül megy számomra" - nyilatkozta. Már nem is bosszankodik a balszerencse miatt, állítása szerint nyugodtan viseli a csapásokat.

- mondta. - Teljesen más, ha valaki a vb-címért harcol, és az utolsó futamon önhibájából elhasal. Olyankor lehet dobálózni mindennel, hogy kieresszük a gőzt."

"Velem azonban nem ez a helyzet. Én semmi rosszat sem csináltam, ez egyszerűen egy olyan év, amikor vasárnaponként minden rosszra fordul."

Verstappennel kapcsolatban többen úgy gondolják, hogy megelégelheti a szüntelen problémákat, és ha jövőre sem kap győztes autót a Red Bulltól, átigazolhat a Ferrarihoz vagy a Mercedeshez, amennyiben ajánlatot kap.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!