Vágólapra másolva!
A Richter-skálán 7,1-es erősségű földrengésnek több száz halálos áldozata van, de az Autodromo Hermanos Rodríguez sértetlenül átvészelte a heves földmozgást, így az októberi nagydíj nem marad el. Sergio Pérez 170 ezer dollárt adományozott az áldozatok hozzátartozóinak.

Kedden, éppen a több ezer áldozatot szedő 1985-ös nagy földrengés évfordulójának napján a Richter-skála szerinti 7,1-es erősségű rengés rázta meg Mexikót, s bár az epicentruma nem ott volt, fekvésének sajátosságai miatt a húszmillió lakosú főváros is óriási pusztítást szenvedett el. Több mint 250-en meghaltak, és rengeteg épület összedőlt.

A Forma-1-es pálya, amely október végén fogja vendégül látni a mezőnyt, azonban épen maradt, így a Mexikói Nagydíj megrendezése nem került veszélybe.

A létesítményt szakértők átvizsgálták, és a menedzsment közleménye szerint „nem találtak semmilyen szerkezeti károsodást magában a pályában, az állandó lelátókban, illetve a bokszépületben, a sajtóközpontban és a pályakórházban."

Pérez 44 millió forintnak megfelelő pesót adományozott a károsultak javára Forrás: DPPI/Florent Gooden

A szervezők ugyanakkor hozzátették, hogy az áldozatok iránti szolidaritás jegyében a nagydíj kísérőeseményeit átütemezik.

Sergio Pérez ennél sokkal tovább ment: gyűjtést indított a károsultak megsegítésére, és ő maga is rögtön 170 ezer dollárt (kb. 44 millió forintot) adományozott a javukra saját alapítványán keresztül.

A mexikói versenyző a Force India egyik támogatójával, a világ egyik leggazdagabb emberével, Carlos Slimmel is összefogott, aki öt pesót ad minden, a Pérez alapítványához berkező peso után.

A lelkes lokálpatriótának számító, népszerű Pérez hazai futamának egyik reklámarca. Akkor is felszólalt, amikor Donald Trump felvetette a fal építésének ötletét az USA és Mexikó határára, és éppen az ő egyik szponzora, egy napszemüveg-gyártó cég azzal próbált több terméket eladni a hazájában, hogy „ha viselitek, eltakarhatjátok vele síró szemeiteket." Pérez azonnal megszakította együttműködését a vállalattal.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!