Társoldalunk:

A Red Bull évekre lekötné Ricciardót és Verstappent

2017.10.10. 16:49

Van vészforgatókönyvük arra az esetre, ha egyikük szedné a sátorfáját a következő szezon után, de alapból azt tervezik, hogy legalább 2020-ig nem cserélik le őket.

A Red Bull versenyzői között a nyolc évnyi korkülönbség dacára nagyszerű a harmónia, a hétvégén Lewis Hamilton is megjegyezte a futam utáni hivatalos sajtótájékoztatón, hogy ritkán látni ilyen jó kapcsolatot csapattársak között. Az istállónál nem csakezért, hanem azért is elégedettek a felállással, mert Daniel Ricciardo és Max Verstappen egyaránt kiemelkedő teljesítményre képes.

Ez viszont némi problémával is jár, hiszen eddig nem tudtak olyan autót adni alájuk, amellyel harcba szállhatnak a világbajnoki címért, és mindkét pilóta megemlítette már, hogy ha tartósan kívülállók maradnak a fődíjért vívott csatában, váltani fognak.

Kérőben bizonyára nem lenne hiány, főleg úgy, hogy 2019-re a Mercedesnél és a Ferrarinál is vannak szabad ülések.

Ricciardo és Verstappen szerződése jövőre jár le, de a Red Bull azután sem szeretné lecserélni őket. "Egyértelműen az a szándékunk, hogy megtartsuk a versenyzőinket, legalább 2020-ig - jelentette ki Christian Horner csapatfőnök. - A végcélunk az, hogy Ricciardo és Verstappen maradjon a Red Bull Racing autóiban. Mindketten élvezik, hogy a csapattal lehetnek."

"Kettejük között annyi a különbség, hogy Daniel a karrierje során először érezheti a szerződése végének közeledtét a Red Bullnál."

Verstappen és Ricciardo kapcsolata kifejezetten harmonikus ahhoz képest, hogy csapattársakForrás: Origo

Az említett évszám nem pusztán az évtized vége miatt szimbolikus: addig lesznek érvényben a jelenlegi motorszabályok, melyek 2021-től jelentősebben megváltoznak, és potenciálisan átrendezhetik az erőviszonyokat.

A laza Ricciardo viselkedésén egyáltalán nem látszanak a kapuzárási pánik jelei, de egy tavalyi nyilatkozatában beszélt arról, hogy szeretne végre a világbajnoki címért harcolni, és erre egyre kevesebb lehetősége lesz az idő előrehaladtával. Helmut Marko nemrég megemlítette, hogy az ausztrál elérhetővé válhat a versenyzői piacon, Horner azonban azt mondta, a csapat tanácsadója előszeretettel beszél a szilárd tényekről, és a megnyilvánulása pontosan egy ilyet tükröz, nem pedig azt, hogy a Red Bull lemondana a pilótáról.

Amennyiben mégis elveszítenék, tudnák, kivel pótolják.

"Szerződés alatt akartam tartani Carlos (Sainzot) arra az esetre, ha a meglévő versenyzőink egyike nem maradna velünk a következő év után" - mondta a csapatfőnök Sainzról, akit a Toro Rossótól kölcsönadtak a 2018-as szezonra a Renault-nak.

A Red Bull az utóbbi hónapokban sokat erősödött, és ha átviszik a formájukat a következő idényre, számolni kell velük is a világbajnoki küzdelemben. Az előző három futamon önerőből versenyben voltak a győzelemért, Malajziában Verstappen le is gyűrte Lewis Hamiltont.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!