Vágólapra másolva!
A német nem foglalkozik vele, hogy ki vezeti csapata másik autóját, azonban örül, ha az illető nem megy bele politikai játszmákba. A békés hangulat szempontjából Räikkönent tartja eddigi legjobb csapattársának, de Daniel Ricciardóval sem volt baja.

Nick Heidfeld, Vitantonio Liuzzi, Sébastien Bourdais, Mark Webber, Daniel Ricciardo, Kimi Räikkönen – ez Sebastian Vettel eddigi F1-es csapattársainak listája. Többségükkel jól kijött a német pilóta, és ma már Webberrel is korrekt a viszonya, bár ez nem volt mindig így: amíg egymás ellen is harcoltak a vb-címekért a Red Bull-lal, volt közöttük súrlódás bőven.

A négyszeres világbajnok azt mondta, "nem foglalkozik vele", ki vezeti csapata másik autóját, mert "nem ő dönt róla, és nem gondolja, hogy ebbe lennie kellene beleszólásának."

"Az viszont jelentősen megkönnyíti az életem, ha olyannal dolgozunk együtt, akivel kölcsönösen tiszteljük egymást - ismerte el az Autosportnak. - Az emberek hajlamosak bizonyos dolgokat a valóságosnál összetettebbnek látni, főleg a Forma-1-ben, ezért jó olyannal együtt dolgozni, aki nem megy bele politikai játszmába, nem ért félre, ilyesmi.

Egyenes srác, ugyanakkor Daniellel is jól kijöttem."

Három év alatt nem lehetett nyomát látni bármilyen feszültségnek közöttük Forrás: © FERRARI MEDIA/© Foto Studio Colombo

Erről Ricciardo is beszélt nemrég, aki szerint Vettel ugyan mindig biztos dühös volt a sisak alatt, amikor legyőzte, de az autóból kiszállva rendszeresen sportszerűen gratulált neki.

Vettel elismerte, Webberrel "voltak nézeteltéréseik", amiben szerinte a korkülönbség is közrejátszhatott.

A német most már a Ferrari versenyzője, és csapata részben pont azért hosszabbít szerződést Räikönennel évek óta, mert így nem kell belviszálytól tartaniuk, jóllehet, ők sem épp ugyanabba a generációba tartoznak.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!