Vágólapra másolva!
Az újonc Stoffel Vandoorne azt mondja, rutinos csapattársa nem viseli a gondját, bár erre nem is tart igényt. Szerinte Alonso a létező legjobb mérce számára.

A McLaren a visszavonuló Jenson Button helyére Stoffel Vandoorne-t szerződtette az idei szezonra, így a rutinos Fernando Alonso csapattársa egy újonc lett. A fiatal belga örül, hogy a kétszeres világbajnokkal vezet egyforma autót, mivel saját teljesítményét így értékelheti a legtisztábban.

Vandoorne nem érzi úgy, hogy Alonso atyáskodik felette Forrás: AFP/Toshifumi Kitamura

"Valószínűleg ő a legjobb mérce a Forma-1-ben. Jó a kapcsolatunk, jóllehet, versengünk egymással, de ez így normális - mondta. - Az idei felszerelésünk nem az igazi, azonban ez kedvezett nekem, mivel így esélyem volt elég közel kerülni hozzá."

A kapcsolatukat nem jellemzi tanár-diák viszony, ahogy az például a williamses Felipe Massa és Lance Stroll esetében, és Vandoorne a saját bevallása szerint nem is igényli, hogy Alonso ilyen módon segítse.

- jelentette ki a Globónak. - Őszinték vagyunk egymással, és a pilótafülkén kívül jókat csevegünk, de ő nem azért van itt, hogy a mentorom legyen."

Ahogy várni lehetett, a tempója általában Alonsónak erősebb, de mivel a balszerencse őt még jobban üldözte, mint csapattársát, a spanyol eddig csak 2-vel gyűjtött több pontot Vandoorne-nál.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!