Räikkönen: Ez nem olyan év volt, mint vártam, de kibírom

Forma-1, Kimi Räikkönen, Scuderia Ferrari, Abu-dzabi Nagydíj
RAIKKONEN Kimi (fin) Ferrari SF70-H team scuderia Ferrari, portrait during the 2017 Formula One World Championship, Abu Dhabi Grand Prix from November 23 to 26 in Yas Marina - Photo Florent Gooden / DPPI
Vágólapra másolva!
A 2007-es világbajnok eddig nem tudott maradandót alkotni az idén, de azt ígérte, jövőre újra megpróbálja. Vettel szerint is előre kell tekinteni.

A számára legjobb forgatókönyv szerint is csak az egyéni világbajnokság 4. helyén zárhatja az idei szezont Kimi Räikkönen, de ez is csak akkor sikerülhet neki, ha legalább 8 ponttal többet szerez Daniel Ricciardónál a szezonzárón. Csapattársa, Sebastian Vettel sokáig küzdött a világbajnoki címért, Räikkönen viszont csak kétszer volt esélyes a futamgyőzelemre.

„Ez messze van attól, amit akartam, de ezt hoztuk össze – nyilatkozta Räikkönen. – Így megy ez. Van még hátra egy verseny, próbáljuk a lehető legtöbbet kihozni belőle, aztán jövőre nyilván megpróbáljuk jobban csinálni. Ez most így sikerült. Együtt tudok élni ezzel, de nem itt kellene tartanunk.”

Ez sem az ő éve volt Forrás: DPPI/Florent Gooden

Räikkönen ismét elismerte, hogy „elég gyengén” kezdték a szezont, „azóta sokkal jobb lett a helyzet, de túl sokszor estünk ki, és ezek után már nem tudtuk igazán összeszedni magunkat.” A finn pilóta azóta küszködik, hogy visszatért a Ferrarihoz, először Fernando Alonso majd Vettel verte meg, és 2014 óta most fordult elő először, hogy zsinórban háromszor is dobogóra állhatott.

„A futamokon néhány autóval nagyon szorosan állunk, és apróságok számítanak a versenyhétvégéken. Gyakrabban kell gyorsabbnak lennünk, és helyzetbe hozni magunkat. Remélhetőleg néhány dolog a mi javunkra dönt majd. Most, a hétvégén, és jövőre is próbálkozni fogunk” – ígérte.

Már búcsúztatják a szezont Forrás: AFP/Karim Sahib

Az FIA csütörtöki sajtótájékoztatóján Vettelt is megkérdezték arról, hogy mit érezne, ha csapattársához hasonlóan neki is eltelne 90 verseny a pályafutásából győzelem nélkül, hiszen Räikkönen 2013-ban, még a Lotus színeiben nyert utoljára az F1-ben.

– felelte Vettel. – A sport megtanított minket előre tekinteni, mindig a következő versenyre vagy a következő fejlesztésekre, várjuk az előrelépést, így nem felejtjük el a történteket, de arra összpontosítunk, ami ránk vár. Nem hiszem, hogy ez nagy ügy lenne, mindig vannak számok, amik kedveznek az embernek, és mások, amik nem.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!