Alaposan lehúzták Alonso megítélését a csapatfőnökök

Forma-1, Lewis Hamilton, Fernando Alonso, McLaren Honda, Szingapúri Nagydíj
MONTREAL, QC - JUNE 08: Fernando Alonso of Spain and McLaren Honda and Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP in the Drivers Press Conference during previews for the Canadian Formula One Grand Prix at Circuit Gilles Villeneuve on June 8, 2017 in Montreal, Canada. Dan Istitene/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Ismét rangsorolták a pilótákat az F1-es csapatfőnökök. Több meglepő eredmény is született, a versenyzők sorrendjében azonban kevés a változás.

Az idei szezon végén is Lewis Hamiltont tartották a legjobbnak az F1-es csapatfőnökök a Motorsport.com szavazásán. A portál arra kérte a résztvevőket, hogy a nagydíjak pontrendszerét követve pontozzák a pilótákat, így maximum 250 pontot lehetett szerezni, mivel a Manor megszűnése miatt az idén csak 10 csapat indult az F1-ben.

Ehhez képest Lewis Hamilton mindössze 1 ponttal kapott kevesebbet, mint tavaly, és 233 ponttal magasan őt tartották a legjobbnak a csapatfőnökök. Hamilton pont 90 ponttal kapott többet a 2. helyezett Max Verstappennél, aki szintén megtartotta a 2. helyét a rangsorban, a 3. helyezett Sebastian Vettel viszont két helyet javított, 141 pontjának köszönhetően.

Hamilton és a mezőny többi tagja is a legjobbak között emlegeti Alonsót, de a csapatfőnökök nem értenek egyet velük Forrás: AFP/2017 Getty Images/Dan Istitene

Nem változott a 112 pontos Daniel Ricciardo helye a top 10-es listán, az 5. helyre viszont hirtelen felugrott Esteban Ocon, új belépőként, 73 ponttal. Ocon eredménye azért is figyelemre méltó, mert csapattársa, Sergio Pérez nem jutott be a legjobb 10 közé, így valószínűleg hiába várja, hogy egy élcsapat valaha is felkarolja őt a Force Indiától.

A csapatfőnökök alaposan lehúzták a mezőny két közönségkedvencét, Fernando Alonsót és Kimi Räikkönent,

a tavalyi értékeléshez hasonlóan csak a 6-7. értek oda, pedig az istállók vezetői valószínűleg el tudnak vonatkoztatni attól, hogy Alonso autója nem versenyképes. Mégis, 65 pontja igen szerény eredmény annak tekintetében, hogy a McLarentől valószínűleg 25-öt kapott, vagyis a többiek átlagosan 4,44 pontot adtak neki, ami alig jobb a 8. helynél.

Räikkönen sem lehet büszke az új belépő, Carlos Sainz-cal holtversenyben megszerzett 7. helyére,

hiszen, ha a Ferraritól kapott, gyaníthatóan 18 pontját levonjuk, mindössze 3,44 pont jár neki csapatonként. Sainz-ot többre értékelték a Renault másik pilótájánál, Nico Hülkenbergnél, ő 47 ponttal a 9. lett a top 10 utolsó helyezettje, a 39 pontos Valtteri Bottas előtt. A finn pilóta rontott a megítélésén, tavaly a Williams pilótájaként még a 9. helyezett volt.