Vágólapra másolva!
Egyre valószínűbb, hogy álom marad Robert Kubica F1-es visszatérése. Szergej Szirotkin állítólag meggyőzőbb volt az abu-dzabi gumiteszten, ráadásul az orosz tesztpilóta szponzora jelentősen hozzájárulna a Williams 2018-as költségvetéséhez is.

Hiába várnak a rajongók lassan két hete arra, hogy a Williams bejelentse Robert Kubicát, úgy tűnik, a lengyel mesébe illő visszatérése álom marad csupán. Brit sajtóértesülés szerint a Williams az utolsó simításoknál tart az orosz Szergej Szirotkin szerződésének aláírása előtt.

Egyre valószínűbb, hogy Kubica helyett Szergej Szirotkin kezdheti meg a 2018-as szezont a Williamsnél Forrás: LAT Images/Williams F1/Glenn Dunbar

A november végén, Abu-Dzabiban megtartott Pirelli-gumiteszten Lance Stroll mellett két lehetséges 2018-as versenyzőnek, Kubicának és Szirotkinnak adott lehetőséget a grove-i gárda. A legjobb williamses köridőt a lengyel érte el (1:39,485), Stroll szorosan mögötte végzett (1:39,580), míg Szirotkin közel fél másodperccel lassabb kört regisztrált (1:39,947). Csakhogy

amíg Szirotkin csak a sima lágy (sárga jelölésű) gumikon ment, a lengyel és a kanadai a legújabb 2018-as keveréket, a hiperlágyat használta.

Szirotkin idén néhány szabadedzésen vett részt a Renault F1 színeiben, majd a Williamstől kapott tesztlehetőséget Abu-Dzabiban. Jó munkát végzett Forrás: DPPI/Florent Gooden

Tovább árnyalja Kubica eredményét, hogy míg Stroll az első tesztnapon, hűvösebb aszfalton körözött, addig a lengyel a második nap délutánján ideális körülmények között, felgumizott pályán futhatott időmérő-szimulációt.

A Williams technikai igazgatója, Paddy Lowe korábban azt mondta, nem sietnek, „alapos elemzések után" fognak dönteni, ki legyen Stroll csapattársa jövőre. Kubica rajongóiban azonban napról napra erősödik a kétség, hogy nem kedvencükre fog esni a csapat választása.

Ezt támasztja alá a Motorsport.com értesülése, amely azt állítja,

Szirotkin teljesítménye összességében meggyőzőbb volt a Williams mérnökei számára, mint Kubicáé.

A szezon nagy részét a Renault F1-es tesztpilótájaként töltő orosz mellett még egy nyomós érv szól: az, hogy

az SMP Bank tulajdonosának, Borisz Rothenbergnek köszönhetően 17 millió eurónyi szponzorpénzt is hozna magával Grove-ba.

Hiába edzettebb és hiába vezet elmondása szerint jobban, mint valaha, Robert Kubica (és sok ezer rajongója) számára úgy tűnik, álom marad az F1-es visszatérés Forrás: LAT Images/Zak Mauger

A Claire Williams által vezetett istálló azt ígérte, karácsonyig megnevezik Felipe Massa utódját.