Ricciardónak hamarosan döntenie kell a jövőjéről

Forma-1, Daniel Ricciardo, Red Bull Racing, Brazil Nagydíj
SAO PAULO, BRAZIL - NOVEMBER 10: Daniel Ricciardo of Australia driving the (3) Red Bull Racing Red Bull-TAG Heuer RB13 TAG Heuer on track during practice for the Formula One Grand Prix of Brazil at Autodromo Jose Carlos Pace on November 10, 2017 in Sao Paulo, Brazil. (Photo by Clive Mason/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // P-20171110-02036 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
Ezen a döntésen múlik, hogy valaha is harcolhat-e álmáért, az F1-es világbajnoki címért. Daniel Ricciardo átérzi a döntés súlyát, de még nem tudja, hogy a Red Bullon kívül más csapattól is kap-e ajánlatot.

Jól érzékelteti az idő múlását, hogy az a Daniel Ricciardo, aki néhány éve még az egyik legígéretesebb feltörekvő tehetségnek számított, 28 évesen ma már a mezőny hetedik legidősebb pilótája. Öt futamgyőzelemnél tart jelenleg,

de a világbajnoki címért még egyetlen szezonban sem tudott ringbe szállni,

leginkább a Red Bull-Renault csomag technikai hiányosságai miatt.

Az ausztrál pilóta szerződése az év végén lejár a Red Bullnál, és életében először komolyan el kell gondolkoznia az F1-es jövőjén, mert a döntés, hogy melyik csapat ajánlatát fogadja el, alapvetően meghatározza, beírja-e magát a sportág legnagyobbjai közé.

Ricciardo több győzelemmel (5-tel) rendelkezik, mint Max Verstappen (3), a Red Bullnál mégis mintha inkább a fiatal holland felé húznának Forrás: Red Bull/Getty Images/Clive Mason

Az ausztrál azt már előre leszögezte, hogy mindent alaposan mérlegre tesz.

Hatalmas szeletét jelenti az életemnek ez a közösség, sosem dobbantanék innen úgy, hogy lezárom a múlt részeként, és teljesen megfeledkezem róla" – mondta Ricciardo az Autosportnak.

Daniel Ricciardo F1-es pályafutása kereszteződéshez érkezett Forrás: DPPI/Frederic Le Floc'h

"Több jó évem van még hátra, de már nem vagyok huszonéves. Folyamatosan tanulok és nem érzem úgy, hogy túl lennék a csúcson."

"A következő papír, amit aláírok, vízválasztó lehet abból a szempontból, hogy harcolhatok-e a vb-címért vagy sem. Pont ezért sok időt szánok [a döntésre], mindent alaposan tanulmányozok. Lehet, hogy több lehetőségem is adódik, lehet, hogy nem."

Akár a Ferrari vagy a Mercedes is bejelentkezhet érte 2019-re, mivel Kimi Räikkönen és Valtteri Bottas kontraktusa is csak az idei szezonra szól.

Ricciardo hangsúlyozta, hogy ilyen feltételekkel ő sehova sem ír alá.

"Kétlem, hogy egyéves szerződést elfogadnék. Bizonyára több, legalább két esztendőre lesz érvényes [a szerződésem]" – jelentette ki a brit szakportálnak.