Győzött a Ferrari a csapatfőnökök trükkös kvízversenyén

528115109 Horizontal Ferrari'sTeam principal Maurizio Arrivabene (L) and Mercedes AMG Petronas F1 Team's team principal Toto Wolff sit during a press conference at the Yas Marina circuit in Abu Dhabi on November 27, 2015 ahead of the Abu Dhabi Formula One
Ferrari'sTeam principal Maurizio Arrivabene (L) and Mercedes AMG Petronas F1 Team's team principal Toto Wolff sit during a press conference at the Yas Marina circuit in Abu Dhabi on November 27, 2015 ahead of the Abu Dhabi Formula One Grand Prix. AFP PHOTO / MARWAN NAAMANI / AFP PHOTO / MARWAN NAAMANI
Vágólapra másolva!
Maurizio Arrivabene nyerte a csapatfőnököknek rendezett videós kvízversenyt, de ahogy a pályán, úgy a kérdések terén is kemény ellenfelekre akadt a Mercedes és a Red Bull révén.

Több sorozatnyi kvízversenyt rendeztek már az F1-ben jelenlegi és korábbi versenyzőknek „Grill the Grid” (körülbelül „Megizzasztjuk a mezőnyt”) címmel, amelyek lényege, hogy a sportág történetével, az ellenfelek szokásaival és egyéb humoros információval kapcsolatos kérdéseket tesznek fel nekik, válaszaikból pedig online videókat készítettek, valamint rangsort állítottak fel.

A pilóták után a csapatfőnököket vették górcső alá, és ahogy a pályán, úgy a kvízkérdések között is nagy csatába bonyolódtak, sokan közülük viszont humoros oldalukat is megmutatták és az is kiderült, kik az igazi megszállottak a történelmi érdekességek terén vagy kik a legjobb megfigyelők a csapatfőnökök között.

A pályán kívül is versenyeztek egymással Forrás: AFP/STF/Marwan Naamani

Noha a győztes kilétét már elárultuk, az alábbiakban megtekinthető az összes felvétel angol nyelven, a további bekezdésekben viszont még több eredményt felfedünk.

Így feleltek az F1-es csapartfőnökökGrill the Grid Team Bosseshttps://www.youtube.com/results?search_query=grill+the+grid+team+bosses

Szokásaikkal (és Franz Tosttal) ellentétben ezúttal a Ferrari sem különcködött és milyen jól tették, hiszen a sorozat összesítésében Maurizio Arrivabene érte el a legtöbb pontszámot. Bár néha tippelnie kellett, az olasz szakember végül minden kérdésre jól válaszolt és 13 ponttal ő végzett a lista élén. A legszórakoztatóbb videó különdíját (ha lett volna) viszont alighanem Christian Horner kaphatná.

Horner rögtön egy poénnal indított,

„Squirrel Irritable” (Ingerlékeny Mókus) néven mutatkozott be, ezzel a Renault ügyvezetőjére, Cyril Abiteboulra rímelt. Horner később is rengeteg sztorival egészítette ki a válaszait, viszont elhullajtott egy pontot, mert nem ismerte fel a Lance Strollból és Jolyon Palmerből montázsolt fejet (ez másoknak sem ment könnyen) és csak egy versenyzőt talált el a kettőből azok közül, akik a legtöbbször estek ki a Red Bull színeiben.

Christian Horner is jó formában volt Forrás: AFP/2016 Getty Images/Mark Thompson

A holtversenyben a 3. helyen végző Toto Wolff elismerte, hogy nem mennek jól neki a történelmi adatok. Nem emlékezett arra, hogy Lewis Hamilton hol szerezte meg pályafutása első F1-es győzelmét és arra sem, hogy Valtteri Bottas előtt pont Nico Rosberg volt az, aki négy szezont töltött a Williamsnél és nem kapott pontot azért sem, mert nem tudott elég pilótát megnevezni azok közül, akik 25-nél több leggyorsabb kört értek el.

A másik 3. helyezetten, Eric Boullier-n szintén a Photoshop-kérdés fogott ki,

nem tudta, hogy Jackie Stewart lett a világbajnok a születési évében, 1973-ban, valamint nem ismerte fel Elio de Angelis fényképét. Így is felért azonban a képzeletbeli dobogóra, ellentétben a kisebb csapatok vezetőivel, akik közül néhányan kifejezetten szerény pontszámokat szereztek.

Az összesített sorrend

  1. Maurizio Arrivabene – 13 pont
  2. Christian Horner – 11 pont
  3. Eric Boullier – 10 pont
  4. Toto Wolff – 10 pont
  5. Bob Fernley – 9 pont
  6. Cyril Abiteboul – 7 pont
  7. Paddy Lowe – 7 pont
  8. Frederic Vasseur – 6 pont
  9. Günther Steiner – 5 pont
  10. Franz Tost – Nem indult