Ricciardónak tetszik a Red Bull az első próba alapján

Red Bull Racing RB14 Special Edition livery, Daniel Ricciardo, Silverstone, February 2018
NORTHAMPTON, ENGLAND - FEBRUARY 19: Daniel Ricciardo of Australia prepares to drive the (3) Aston Martin Red Bull Racing Red Bull RB14 TAG Heuer during the Aston Martin Red Bull Racing RB14 Special Edition filming day at Silverstone Circuit on February 19, 2018 in Northampton, England. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1UTMZ35MN1W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
Az új autó bemutatása után egyenesen a silverstone-i pályára vezetett a Red Bull útja, ahol Daniel Ricciardo kipróbálta a 2018-as masinát. Az ausztrál egy kicsúszás során megtörte az RB14 orrát, első futóművét és a kiegészítő légterelőket, de az autó a rossz idő ellenére is pozitív benyomást keltett.

Tipikus angliai időjárásban tartotta meg a Red Bull F1-es csapata az úgynevezett filmes napot Silverstone-ban. A menetpróba lehetőséget nyújtott az istállónak arra, hogy Daniel Ricciardóval a volánnál közel 100 kilométert megtegyenek a hétfőn bemutatott versenygéppel, feltérképezve az RB14 esetleges gyermekbetegségeit.

Noha az esős, szeles, kissé ködös időjárás semmiképp sem nevezhető ideálisnak egy F1-es autó kipróbálására, Ricciardo az első próbakörök alapján elégedetten nyilatkozott új munkaeszközéről.

Elsőként Ricciardo szerezhetett versenypályás élményeket a Red Bull 2018-as autójával Forrás: Red Bull Content Pool

„Ilyen kevés kör alapján nem könnyű bármit is mondani, de elsőre jó érzés volt [vezetni az új autót].

Ezek biztató jelek" – jelentette ki az ausztrál az első próbakörök után.

A Red Bull a korábbi években rendszerint elhúzta az aktuális F1-es autója bemutatását, ameddig lehetett. Idén azonban szakítottak a hagyományokkal, mert rájöttek, hogy egy korai menetpróba, illetve

az új kocsi tartós tesztelése révén több lehetőségük marad a kisebb hibák kijavítására, mint ha a szezon során tennék ugyanezt.

Ricciardo ezzel kapcsolatban kifejtette: „Tavaly eltartott egy ideig, mire minden hibát kivasaltunk, ezért szerintem inkább itt, Silverstone-ban derüljön ki [ha valami nincs rendben az autóval], mint a jövő héten, Barcelonában. Ott is rengeteg dolgunk lesz, viszont jó arra gondolni, hogy a feladatok egy részét el tudjuk végezni addigra."

Messze nem voltak ideálisak a körülmények az RB14 első menetpróbájához Silverstone-ban Forrás: Red Bull

Ott volt a silverstone-i menetpróbán Max Verstappen is, a Red Bull holland reménysége azonban még nem vezethette az RB14-est.

– remélhetőleg sokkal kellemesebb időben, mint itt!" – mondta Verstappen.

Ricciardót az új glória egyáltalán nem zavarta a kilátásban, "észre sem vettem, hogy fel van szerelve" - mondta Forrás: Red Bull/Getty Images/Mark Thompson

Az idei első négynapos, hivatalos tesztsorozat február 26-án veszi kezdetét a Circuit de Barcelona-Catalunyán, a tervek szerint mind a tíz F1-es istálló részvételével.

LEGFRISSEBB: Megtörte az RB14 orrát Ricciardo

Mégis ráijesztett egy kicsit Daniel Ricciardóra az új Red Bull RB14. Az Auto, Motor und Sport értesülése szerint az ausztrál pilóta alatt az autó megcsúszott egy víztócsán, végül a gumikordon állította meg. A német szaklap úgy tudja, hogy a balesetben megsérült a Red Bull orra és első szárnya, letörtek az első kerék mögötti aerodinamikai kiegészítő szárnyak és megsérült az első felfüggesztés is. Maga a kasztni – az egyetlen, amely eddig elkészült – azonban épségben maradt, így nincs akadálya annak, hogy a csapat a jövő héten ott legyen az F1-es tesztsorozat nyitányán, Barcelonában.