Vágólapra másolva!
Újabb részletek derültek ki az F1-es közvetítések reformterveiről. Sean Bratches elárulta, hogy megfigyelőket küldenek az előzések nyomon követésére, a sebességérzet fokozása érdekében pedig változtatnak a kamerák elhelyezésén.

Kevés változás történt a Liberty égisze alatt a Formula–1-es események közvetítésében az első évben, de a sportág új tulajdonosának vannak ötletei és konkrét tervei is a reformokra. A vállalat kereskedelmi igazgatója, Sean Bratches újabb részleteket árult el ezekről.

„A versenyzésre fogunk koncentrálni.

– nyilatkozta Bratches az Autosportnak. – Mindegyik pályán lesz 25 megfigyelőnk is, akik minden előzést jelenteni fognak a központunknak."

A glória egyik előnye, hogy a pilóta bukósisakjára szerelt kamera még inkább védett lesz, emellett szinte tapintható közelségbe hozza a versenyző szemszögét a tévénéző számára Forrás: Mercedes-AMG Motorsport

Utóbbi azt a célt szolgálhatja, hogy a rendező utólag visszanézhesse a mezőny eldugottabb részében történő helycseréket, és ha valamelyik ezek közül látványos volt, bevághassa a közvetítésbe. Bratches megemlítette a már ismert tervet a zenei aláfestésekre és a kipufogóra helyezett mikrofonokra, valamint azt ígérte,

és mérföld/órában megadott adatokra váltunk ott, ahol ezt használják."

A cél az, hogy felkeltsék a sportágat kevésbé vagy egyáltalán nem ismerő nézők érdeklődését. „Egy fiktív 22 éves karaktert képzeltünk el, aki nem rajong a Formula–1-ért, viszont egyik barátja azt javasolja neki, hogy nézzen meg egy futamot – magyarázta Bratches. – Azt akarjuk, hogy egy ilyen illető is értse, mi történik."

Bratches és a Liberty célja, hogy az F1 iránt csak mérsékelten, vagy egyáltalán nem érdeklődő fiatal nézőkkel is megkedveltesse a sportágat Forrás: AFP/Christophe Archambault

„Ross Brawn a sportág egyik legendája, de azt mondta, amikor az átmeneti visszavonulásak alatt bekapcsolódott az adásba, fogalma sem volt, mi történik éppen.

Könnyen befogadhatóvá akarjuk tenni az F1-es közvetítést."

A Liberty tavaly szerződtette David Hillt, a Fox Sports korábbi elnökét is, hogy meglátásaival segítse az újítási törekvéseket. Bratches elmondta, hogy több országban megállapodtak a közvetítések jogtulajdonosával a versenyek online közvetítéséről, így többek között az Egyesült Államokban, Latin-Amerikában (Brazília kivételével), Németországban, Franciaországban, illetve több skandináv államban is elindíthatják a szolgáltatást.

Kedd este hivatalosan is bejelentették a hivatalos streamet, és kiderült, hogy

a felsorolt térségek mellett Magyarországon is elő lehet fizetni rá.

A szolgáltatással reklámok nélkül, négy nyelvből – angol, német, francia, spanyol – választva lehet megtekinteni a nagydíjak összes eseményét a betétfutamokkal és interjúkkal együtt, valamint bármikor, bármelyik F1-es autó fedélzeti kamerájához kapcsolódni lehet. Izgalmas bónusz, hogy az archív felvételekhez szintén hozzáférhetnek az előfizetők.

Az előfizetés havidíja országtól függően 8-12 dollár (2-3 ezer forint) között fog mozogni, és számítógépre, illetve a leggyakoribb operációs rendszereken futó mobil eszközökre egyaránt érvényes lesz.

Az F1 honlapján megtekinthető egy ízelítő az alkalmazásból.