Vágólapra másolva!
Egy boxutcai bennfentes szerint Ricciardo aláírt egy szándéknyilatkozatot a Ferrarihoz igazolásról. Hamarosan bejelenthetik a szerződtetését Räikkönen helyére.

A legfrissebb boxutcai értesülések szerint Daniel Ricciardo jövőre már nem marad a Red Bullnál, hanem aláír a Ferrarihoz Kimi Räikkönen helyére – ezt az F1Today.net állítja egy bennfentesre hivatkozva.

A szakportál szerint Ferrari és Ricciardo között felgyorsult a tárgyalás, és a pilóta már egy szándéknyilatkozatot is aláírt. "Ricciardo nagyon szeretne a Ferrari versenyzője lenni.

– idézték az illetőt.

Ez lehet Ricciardo utolsó idénye a Red Bullnál Forrás: Red Bull Content Pool

A 28 éves Ricciardo karrierje legfontosabb döntésének tartja, hogy marad-e a Red Bullnál vagy eligazol, bár a jelek szerint lehet, hogy már nem tanakodik.

Jelenlegi csapatával már megegyezett, hogy egy bizonyos határidőig meghozza a döntést,

a rejtélyes bennfentes szerint ezt a dátumot május közepére jelölték ki.

Az ausztrál karrierjét 2008 óta egyengeti a Red Bull, de akkor sem esnek kétségbe, ha elválnak az útjaik: feltehetően Carlos Sainzot ültetik be Ricciardo helyére.

Az ausztrál állítólag már tavaly is felbontotta volna a szerződését a Red Bull-lal, hogy mehessen a Ferrarihoz, de ez állítólag azért nem történt meg, mert mázlis bakui győzelmével meghiúsult az a feltétel a csapat teljesítményére vonatkozóan, ami lehetővé tette volna.

Ha tényleg a Ferrarihoz igazol, ismét Sebastian Vettel csapattársa lehet, akit 2014-ben legyőzött a Red Bullnál. Ezzel minden bizonnyal nyugdíjba küldené Räikkönent.

Ricciardót a Mercedesszel is összeboronálta a sajtó, de Helmut Marko azt mondta, a címvédő istálló foga Sebastian Vettelre és Max Verstappenre fájt. "Csakhogy mindketten elutasították őket – fejtette ki a Sport Bildnek. – Lewis tudomást szerzett erről és felsrófolta a saját árát." Ezzel arra célzott, hogy a hírek szerint Hamilton a nemsokára érvénybe lépő új szerződésével évi 60 millió dolláros fizetést kaphat a Mercedestől, másfélszer akkorát, mint eddig.