Vágólapra másolva!
Max Verstappen szerint Hamilton azért hibáztatta őt a bahreini ütközésük után, mert könnyebb a fiatalabbra kenni a hibát. A holland szerint ez belefér, és nem áll szándékában változtatni a vezetési stílusán.

Ahogy várható volt, Max Verstappen és Lewis Hamilton bahreini ütközése volt a Kínai Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatójának egyik fő témája. Az FIA a Red Bull holland pilótáját is felkérte, hogy vegyen részt az eseményen, és Verstappen kiállt a bahreini akciója mellett.

Tavaly Mexikóban [a rajt után] éppen ilyen rosszul alakulhattak volna a dolgok, de a versenyzés ilyen. Nem is értem ezeket a kérdéseket, az autósportban benne van az ilyesmi, erről szól" – mondta Verstappen. Hozzátette:

a baleset óta nem beszélt Hamiltonnal, mert nem érezte szükségét.

Verstappen gyakran keveredik balesetbe, de a holland nem érzi úgy, hogy változtatnia kellene a stílusán Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

Amikor a Daily Mail újságírója azt firtatta, hogy ha Verstappen mindent helyesen csinált, vajon miért akadt ki Hamilton a verseny után, nem tudta kizökkenteni a Red Bull pilótáját a nyugalmából.

Ezek a dolgok megtörténnek, nem látom az okát, miért kellene bármin is változtatnom."

A bahreini incidens: Verstappen már Hamilton előtt járt, amikor a Mercedes megütötte a Red Bull bal hátsó kerekét, ami a holland kieséséhez vezetett Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

Verstappen azt is elmondta, hogy a sanghaji pálya ugyan nem tartozik a kedvencei közé, de erős versenyre számít a Red Bulltól a hétvégi Kínai Nagydíjon. „Új alvázat és persze új kerekeket szereltünk az autóra, a régiek ugyanis tönkrementek. Mivel kiestem [Bahreinben], kicserélhettük a sebességváltót is."

"Ami a Renault megbízhatóságát illeti, nem aggódom miatta. Tudom, hogy minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy a lehető legjobb [és megbízhatóbb] motorokat adják nekünk" – jelentette ki Max Verstappen.