Magyarul is megjelenik Räikkönen életrajzi könyve

Forma-1, Kimi Räikkönen
Ferrari's Finnish driver Kimi Raikkonen walks down the paddock prior to the Bahrain Formula One Grand Prix at the Sakhir circuit in Manama on April 8, 2018. / AFP PHOTO / Andrej ISAKOVIC
Vágólapra másolva!
Augusztusban kerül a boltok polcára Finnországban a finn világbajnok életrajzi könyve, ami magyar nyelven is megjelenik. Az „Ismeretlen Kimi Räikkönen" címet kaphatja.

Augusztusban megjelenik Kimi Räikkönen életrajzi könyve a hazájában, Finnországban, és a Publishing Perspectives szakoldal tájékoztatása szerint legalább hat másik nyelven, közöttük magyarul is kiadják a Kari Hotakainen által szerkesztett alkotást. Itthon a Libri Csoport/Helikon Kiadó terjesztheti az üzletekben, azt egyelőre nem tudni, mikortól.

A címe magyarul az „Ismeretlen Kimi Räikkönen" lehet, legalábbis a finn borítókép fordítása alapján. A kiadó képviselője szerint

ennél drágábban valószínűleg még egyetlen finn könyv jogait sem értékesítették,

és a magas színvonalra az lehet a garancia, hogy a 30 oldalas angol fordítás közzététele után egyből élénk kereslet mutatkozott a külföldi jogok megvételére.

Ez lesz az első (és utolsó?) olyan portrékönyve, aminek a megjelenésében maga Räikkönen is közreműködik Forrás: AFP/Andrej Isakovic

A mű a 2007-ben világbajnok, idén talán utolsó F1-es szezonját teljesítő 38 éves versenyző pályafutását eleveníti fel; a reklámja szerint „ez az első és egyben utolsó olyan könyv", ami a médiával általában közönyös Räikkönen közreműködésével készült, korábban ugyanis – aligha meglepő módon – elzárkózott a hasonló felkérésektől. A kiadó szerint sokat segített a szerző állhatatossága, illetve az, hogy hasonló a humora, mint a pilótáé.

Hotakainen elismert finn írónak számít: műveit már több mint húsz nyelvre fordították le és 2002-ben hazájában megkapta a legrangosabb irodalmi díjat is.