Vágólapra másolva!
Idén is összevetés készült a különböző országok F1-es nagydíjainak jegyárairól. A Magyar Nagydíj tekintetében vegyes kép alakult ki.

Évről évre összevetés készül az F1 Destinations blogon a különböző országok F1-es nagydíjainak jegyárairól. Tavaly már beszámoltunk arról, hogy a Hungaroring a legolcsóbb helyszínek közé tartozik, idén ráadásul a korábban a legkedvezőbb árú belépőket kínáló Malajziai Nagydíj már nincs is a versenynaptárban.

Ennek is köszönhető, hogy az állóbérletek átlagára 2018-ra 13,4%-os növekedést mutat, átlagosan 161 dollárt (kb. 43.420 Ft) kérnek ezért világszerte, a legolcsóbb tribünjegyek pedig 14,3%-os drágulást mutatva átlagosan 264 dollárba (kb. 71.200 Ft) kerülnek. A dísztribünök nem drágultak ennyivel, ott csak 5,6%-os az átlagos emelés 637 dollárra, ami kb. 171.800 Ft fejenként.

A Magyar Nagydíj a legolcsóbb helyszínek között szerepel Forrás: AFP/Peter Kohalmi

A Magyar Nagydíjra szóló belépők mindhárom kategóriában alacsonyabbak az átlagos áraknál. Az állóbérlet ára 106 dollár, ez a 21 futamos versenynaptárban az 5. legolcsóbb, mindössze Kínában, Japánban, Oroszországban és Kanadában engedik be a közönséget az állóhelyekre a hazainál alacsonyabb összegért.

Az állás tavaly szinte azonos volt, mindössze Malajzia távozott a legolcsóbb verseny helyéről (és a teljes versenynaptárból), Kanada viszont a tavalyi 97 dollárról kevesebbet emelt a Hungaroringnél, így már Montreal szerepel a 4. helyen a Magyar Nagydíjat megelőzve. Arányaiban nagyot emeltek Kínában is, de Japánhoz és az oroszokhoz hasonlóan még mindig bőven 100 dollár alatt vannak.

A tribünjegyek esetében viszont már világelsők vagyunk az olcsóság terén,

hiszen a Hungaroring Bronz 1-2 lelátójára már 112 dollárért lehetett jegyet venni, Sanghaj jön utánunk 130 dollárral, majd Kanada 155-tel. Érdekesség, hogy a szomszédos Ausztria csak a 13. legolcsóbb, ott 230 dollártól lehet leülni a lelátókra. A Magyar Nagydíj helyzete nem sokat változott, mindössze a malajziaiak estek ki előlünk, bár itt is megfigyelhető emelés a tavalyi 101 dollárról.

Rengetegen érkeznek a Magyar Nagydíjra Forrás: DPPI/Frederic Le Floc H

A dísztribünök terén még mindig az olcsóbb harmadba tartozunk, de annak már csak a végén, a tavalyi eredménnyel megegyező, 7. helyen. Malajzia itt is eltűnt, Kanadában viszont alaposan leárazták a legdrágább helyeket a célegyenesben, így már befértek a Hungaroring elé. Nálunk 530 dolláros árat állapítottak meg.

A hazai drukkerek ennél kedvezőbb áron is eljuthatnak a Magyar Nagydíjra,

hiszen továbbra is működik a Forma-1 Club, ahol összesen 30.000 Ft-ért lehet ülőbérletet váltani (a készlet erejéig), 15.000 Ft-ért pedig állójegyet lehet kapni. 14 éven aluli gyermekek díjmentes jeggyel is bemehetnek (egy felnőtt maximum 3 gyermekjegyet igényelhet), 14 éves kortól viszont már felnőtt jegyet kell váltani.