Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, hogy a Red Bull elengedte a Mercedest, és a Francia Nagydíj időmérő edzése után a Ferrarit jelölte meg fő ellenfelének a futamra.

Nem sikerült megtartania Mercedes mögötti pozícióját a Red Bullnak a Francia Nagydíj időmérő edzésén. Az energiaitalosok pénteken még jobbak voltak a Ferrarinál, a vörösök azonban feljavultak szombatra. Christian Horner csapatfőnök szerint azonban így is versenyben lehetnek velük a futamon.

Ricciardo a beállítások miatt szenvedett az időmérőn Forrás: AFP/Gerard Julien

Daniel Ricciardo és Max Verstappen közül előbbinek volt jobb napja pénteken, szombatra azonban fordult a kocka és a holland kerekedett felül.

– mondta Ricciardo a Sky Sportsnak. – Az elejétől alulkormányzott volt az autó, az első szárny állításán kívül pedig semmit nem tehettünk ellene. Kicsit utasnak éreztem ma magam, vagy ha nem is utasnak, de limitálva voltak a lehetőségeim."

Az ausztrál hátrányában nagy szerepe volt annak, hogy csapattársánál nagyobb leszorítóerőre állította be autóját az első napon, majd az időmérőre is kénytelen volt ennél a beállításnál maradni.

„Tegnap külön utat választottunk, majd a harmadik szabadedzésre mi is átálltunk a kevesebb leszorítóerőre, de mivel nem tudtuk kipróbálni az eső miatt, visszaálltunk a korábbi [beállításra]. Azt hiszem, mindenkinél több leszorítóerővel megyek, úgyhogy előzni nem lesz olyan könnyű. Kell egy jó rajt, utána pedig meglátjuk. Hogy lenne-e esélyem a dobogóra? Esőben igen" – tekintett előre Ricciardo.

Verstappen volt a jobb Red Bull-pilóta Forrás: Dan Istitene/Getty Images

„Max egy kicsit kevesebb leszorítóerővel ment Danielnél. Körülbelül akkorával, amekkorát Spában szoktunk használni – erősítette meg Ricciardo szavait Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke. – Sajnos még így is hét tizedet veszítünk az egyenesben. Mindkét pilóta jó munkát végzett, a negyedik és ötödik helyről versenyben lehetünk."

Versenyben lehetnek, de maximum a Ferrarival. Legalábbis Horner szerint.

– mondta a csapatfőnök. – Hacsak nem rontanak el valamit holnap, jó formában lesznek. A Ferrarival leszünk versenyben. Az ultralágy keveréken rajtolnak, ami jobban kopik. Ez remélhetőleg több választási lehetőséget ad nekünk a futamra. Nehéz itt a pályán előzni, úgyhogy a stratégiával kell megtegyük."