Magyar versenyző is bekerült az F1 esport legjobbjai közé

Forma-1, F1 eSports Pro Draft 2018
LONDON, ENGLAND - JULY 09: A general view of the F1 eSports Pro Draft 2018 set on July 9, 2018 in London, England. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images for Red Bull) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1W7YX9UTN1W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
Bereznay Dániel a Mercedes virtuális autóját vezetheti majd kilenc F1-es esport csapat 16 pilótája között.

A Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Liberty Media tavaly hozta létre az F1-es esport bajnokságot, amit idén is megrendeznek, immáron az igazi F1-es csapatok részvételével. A Ferrarin kívül minden istálló indít legalább egy esport pilótát a Pro Series Championship nevű hivatalos bajnokságban, ahol 16 pilóta küzd majd 200 ezer dolláros összdíjazás arányos részéért.

A helyosztót, az ún. Pro Draftot hétfőn rendezték meg Londonban egyebek mellett Max Verstappen, Pierre Gasly, Chase Carey elnök-vezérigazgató és Sean Bratches kereskedelmi igazgató jelenlétében. A Renault és a Sauber rendhagyó módon 3-3 pilótát választott ki és a többiek is legalább az egyik versenyzőjüket a 40 fős keretből szerződtetik.

A post shared by FORMULA 1® (@f1) on

Közöttük szerepel Bereznay Dániel is, aki a Mercedes egyedüli pilótájaként vághat neki a virtuális versenyeknek, egyébként a Jean-Eric Vergne-hez is kötődő Veloce Esports tagja. „Az eddigi legörömtelibb dolog, hogy a legjobb Forma-1-es csapat pilótája lehetek – írta angolul a Twitteren. – Mindent meg fogok tenni, hogy a virtuális világban is az élen tartsam őket!” – tette hozzá.

A kiválasztottaknak több próbát is ki kellett állniuk,

a vezetés mellett interjúkon is részt kellett venniük, tesztelték a reakcióidejüket, a fizikai felkészültségüket és az állóképességüket is, valamint természetesen gokartozás is a háromnapos program része volt Silverstone-ban. A kört aztán hétfőn, Londonban szűkítették 16 főre, a rendezvényt 850 ezer néző követte élőben az interneten.

A bajnokságot a Codemasters által gondozott F1-es videójátékkal futják, a sorozat legújabb tagja, az F1 2018 augusztus 24-én jelenik majd meg PC, Playstation és Xbox platformokra. Bereznay Dániel YouTube-csatornáján egy angol nyelvű ízelítő már látható a játékból.

Jonathan Bunney, a kiadó részéről „hihetetlen lehetőségnek” nevezte, hogy igazi F1-es csapatok válogattak pilótákat,

és a Red Bull versenyzője, Max Verstappen is méltatta a kiválasztottakat. „Nemrég kezdtem el újra játszani, ismerek is néhány srácot, tudom, hogy milyen tehetségesek. Izgalmas ezt látni és az is nagyszerű, hogy sok más sportág mellett az F1 is felkarolta az esportot.”