Wolff: Hamilton megosztó, de ettől veszik az újságokat

Motorsports: FIA Formula One World Championship 2018, Grand Prix of Hungary SPO F1 GP GRAND PRIX Motorsport Motorsports
Motorsports: FIA Formula One World Championship 2018, Grand Prix of Hungary, #44 Lewis Hamilton (GBR, Mercedes AMG Petronas Motorsport), 29.06.2018. | usage worldwide
Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton nem értette, hogy a Sky Sportson szakértőként dolgozó korábbi versenyzők miért ássák őt alá. Az 1996-os világbajnok erre finoman odaszúrt honfitársának, akit a Mercedes csapatfőnöke is megvédett.

Lewis Hamilton az utóbbi két futamot a maximálisan megszerezhető 25 ponttal zárta, győzelmeinek köszönhetően pedig tekintélyt parancsoló, 24 pontos előnnyel mehetett el a nyári szünetre. De nem csak a pályán nyújtott teljesítményével, hanem az azon kívüli megnyilvánulásaival is felhívta magára a figyelmet a négyszeres világbajnok júliusban, többek között a Sky Sports szakértőjeként dolgozó korábbi pilótákat is kritizálta. Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke szerint ezzel nincs baj, pont azért szeretik Hamiltont, mert megosztja az embereket.

A Mercedesnél nem korlátozzák alkalmazottaikat Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

Hamilton a Német Nagydíj után a következőt posztolta Instagramjára: „Soha nem nézem meg utólag a versenyeket, de épp most értem haza, és a Sky Sportson az megy."

A pozitív hozzáállásm és a szeretet mindig nyer, mindegy, milyen szavakat használtok, hogy aláássatok. Ma a 14. helyről rajtoltam, és az első helyen értem célba. Isten mindig jó hozzánk."

A Sky Sports stábjában Damon Hill, 1996 világbajnoka, Nico Rosberg, 2016 világbajnoka, egyben Hamilton korábbi csapattársa, valamint a 165 F1-es nagydíjhétvégét maga mögött tudó Martin Brundle dolgozott ex-pilótaként. Utóbbi a futamok közvetítésében is rendszeresen szerepel szakkommentátorként.

A volt versenyzők és a Sky Sports sem kommentálta Hamilton megjegyzéseit, Hill a Magyar Nagydíj időmérője után posztolt szarkasztikus Twitter-bejegyzése azonban arra enged következtetni, hogy köztük sem maradt említés nélkül az eset.

Az időmérőn Hamilton a vizes pályán magabiztosan szerezte meg a pole pozíciót, ezután pedig Hill a következőt írta:

Damon Hill tweetje Hamilton hungaroringi időmérőn elért első helye után

„Nos, rettegek bármit is mondani, mert attól félek, hogy nem leszek eléggé túláradó. De itt van, ismét nagyszerű vezetés Lewis Hamiltontól, aki mindenkinek megmutatta, ki a főnök az esőben. Természetesen mindannyian nagyszerűek ilyen körülmények között, csak nem annyira, mint Hamilton. Oké?" – írta Hill.

Hamiltonnak nem ez volt az egyetlen Instagram-bejegyzése az elmúlt hetekben, a Német Nagydíj után például megjegyezte, igen nagy gyűlöletet érzett a német szurkolók felől.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke is megszólalt Hamilton megnyilvánulásaival kapcsolatban, és egyértelművé tette, hogy őt és a csapatot nem zavarja pilótája ténykedése.

„A jelenben soha nem értékelik a nagy eredményeket úgy, ahogyan kellene. Öt vagy tíz év múlva visszatekintünk, és azt látjuk, hogy egy hihetetlen pilóta karrierjének voltunk a részesei, akiről könyveket fognak írni. Ez a dolog így működik, szerintem ő is tudja ezt."

A fontos, hogy mindenkinek megadjuk a szabadságot ahhoz, hogy úgy ossza be az idejét, ahogyan jónak látja és ezt elfogulatlanul tesszük. Mindannyian különbözőek vagyunk."

Hamilton a legaktívabb versenyző a közösségi médiában Forrás: AFP/Andrej Isakovic

„Lewis egy négyszeres világbajnok, jól tudja, miként hozza ki magából a legtöbbet. Bármit is gondol vagy érez, bármit is akar tenni a futam után, számára az a helyes. Jó mentális állapotban van."

Remek alapanyagot ad az újságíróknak, mert megosztó. Nekem pedig ezzel nincs semmi bajom" – tette egyértelművé Wolff.