Vágólapra másolva!
Méltatta a Mercedest a kaotikus szuzukai időmérő után, amelyen a Ferrarival ellentétben nem követtek el baklövéseket. Valtteri Bottas felkészülése nehezen alakult.

A Mercedes átmentette az erős formáját az időmérőre is Szuzukában, ahol Lewis Hamilton és Valtteri Bottas magabiztosan szerezte meg az első két helyet. A csapat ügyesen taktikázott a kiszámíthatatlan körülmények közepette – a Q2 végén eleredő eső megnehezítette a gumiválasztást a Q3 kezdetére, ahol később felerősödött a zuhé.

A Mercedes sikeréhez az is hozzájárult, hogy a Ferrari rosszul döntött, aztán ráadásul Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen egyaránt hibázott. "A csapat tökéletes munkát végzett, nagyon nehéz volt meghozni a jó döntést a Q3-ban, de tökéletesen reagáltak" – nyilatkozta a vb-címhez egyre közelebb kerülő Hamilton.

"Nagyon nehéz a helyes döntéseket meghozni. Úgy gondolom, idén ebben nagy volt a különbség. Mindegyik csapatnál értelmes emberek ülnek,

Bottas a Q2-ben jobb időt futott Hamiltonnál, de végül kikapott tőle. "Nagyon nehéz volt nekem a harmadik szabadedzés, nem éreztem jól magam az autóban,

"A Q3-ban nem sikerült tökéletesen a középső és az utolsó szektorom, vártam az újabb kört, de mindent összevetve nem rossz rajthely ez" – értékelt.

"Kívülről kaotikusnak tűnhetett az időmérő, mi viszont nyugodtak voltunk. Tartottuk magunkat a tervhez és helyesen választottunk."

A Mercedesek a lágy gumin jutottak tovább a Q3-ba, így a szuperlágynál tartósabb keverékkel rajtolhatnak. A Ferrari ebből a szempontból is hátrányban lesz.

Az istállót irányító Toto Wolff azt mondta, már a versenyen jár az esze, de örül, hogy az irányítóközpontban ma nem hibáztak. "Mindent eltaláltunk – közölte. – Sokat beszéltünk, hogy inter vagy szuperlágy gumit rakjunk-e fel, de helyes döntéseket hoztunk a megfelelő időben."