800 ezer forintért bárki részt vehet Alonso F1-es búcsúztatásán

Forma-1, Orosz Nagydíj, Fernando Alonso, McLaren Racing
McLaren's Spanish driver Fernando Alonso takes part in the drivers' track parade ahead of the Formula One Russian Grand Prix at the Sochi Autodrom circuit in Sochi on September 30, 2018. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
Minden bizonnyal a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíj lesz Fernando Alonso utolsó Forma-1-es versenyhétvégéje. A spanyolnak búcsúbulit szerveznek, amelyen a tehetősebb szurkolók személyesen is ott lehetnek.

A Forma-1-nek nem jön jól, hogy Fernando Alonso a 2019-es szezontól már nem lesz a mezőny tagja, a kétszeres világbajnok előreláthatólag utolsó F1-es futamából mindenesetre igyekszik hasznot húzni a Liberty Media. Az Abu-dzabi Nagydíjra olyan jegyet kínálnak az F1 Experiences szolgáltatás keretein belül, amivel részt lehet venni a spanyol pilóta szombat esti búcsúbuliján a többi pilótával és csapattaggal együtt annak, aki mélyen a zsebébe nyúl.

Megadják a módját Alonso búcsúztatásának Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Fernando Alonso november 25-én vélhetően utoljára vesz részt Forma-1-es versenyen, mielőtt 312 rajttal a háta mögött búcsút int a száguldó cirkusznak. A McLaren kétszeres világbajnoka kiemelkedő sikerekre aligha számíthat hátralevő versenyein, a neki kijáró búcsúbulit azonban megkapja az Abu-dzabi Nagydíj szombatján.

Alonsónak zárt körű partival készül az F1, amelyen ígéretük szerint részt vesz mind a 10 csapat képviselője versenyzőket és csapattagokat beleértve,

kiegészülve az F1 vezetőivel és a paddock ismert személyiségeivel. A barbeque-parti sztárvendége természetesen Alonso lesz.

Ezt az egészet a helyszínen élheti át bármelyik földi halandó, aki hajlandó 2900 dollárt, átszámítva valamivel több mint 800 ezer forintot fizetni az élményért.

A jó hír, hogy ezért az összegért nem csak a partira nyerhetünk bebocsátást, hanem a versenyhétvége teljes szombati és vasárnapi napját a VIP vendégeknek fenntartott teraszról élvezhetjük, az ahhoz méltó kiszolgálással.

Az F1 Experiences a Twitteren is meghirdette az Alonso búcsúztatására szóló belépőket

Amennyiben mindez nem lenne elég, van még tovább is, 4000 dollárért (1,1 millió forint) a pálya mellett horgonyzó Serenity nevű yachtra is felszállhatunk két napra, hogy szintén exkluzív kiszolgálás mellett onnan nézzük meg a szombati és vasárnapi nap történéseit, valamint a verseny előtt pár órával együtt fotózkodjunk Alonsóval, aki a hajó vendége lesz pár fénykép, autogram és egy kérdezz-felelek erejéig.

Minden futam egy újabb búcsú

A végső búcsú Abu-dzabiban jön el, Alonso azonban már elkezdett szépen lassan elköszönni a száguldó cirkusztól, a CNN-nek adott interjújában ugyanis felfedte, jóval érzelmesebben éli meg utolsó versenyeit, mint a korábbi futamokat. „Augusztus óta, amikor eldöntöttem, hogy befejezem, minden egyes futam kicsit érzelmesebb volt, mint normális esetben. Minden versenyzői parádé és autogramosztás egy kicsit más volt, és csak egyre nehezebb lesz."

Alonso a Japán Nagydíj előtti versenyzői parádén Forrás: AFP/Martin Bureau

Ez nem csak belül, hanem kívül is meglátszik, a spanyol ugyanis egyre többet videózik a telefonjával, amit korábban nem tett.

Soha nem csináltam ilyet korábban, most viszont úgy érzem, hogy mindent meg akarok örökíteni, minden egyes futamról magammal szeretném vinni az utolsó emlékeket."