Bottas kezd besokallni a védekező szereptől

Forma-1, Valtteri Bottas, Mercedes-AMG Petronas, Max Verstappen, Brazil Nagydíj
SAO PAULO, BRAZIL - NOVEMBER 11: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB14 TAG Heuer overtakes Valtteri Bottas driving the (77) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes WO9 on track during the Formula One Grand Prix of Brazil at Autodromo Jose Carlos Pace on November 11, 2018 in Sao Paulo, Brazil. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1XFYMA1MD1W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
A finn pilótának kezd sok lenni a védekezés az F1-ben, később elismerte, nem ilyen szezonról álmodott. Kínos rekordokat állíthat be.

Lewis Hamilton világbajnoki címe sem hozott megváltást Valtteri Bottasnak, aki a Brazil Nagydíjon is csapattársa árnyékába szorult, végül csupán az 5. helyen ért célba, miközben Hamilton motorproblémákkal és jó adag szerencsével nyerni tudott.

Bottas az Azeri Nagydíjon néhány kilométerrel a leintés előtt az élről esett ki defekt miatt, az Orosz Nagydíjon pedig félreállították Hamilton útjából, azonban 2012 óta így is az első Mercedes-pilóta lehet, aki nem nyer futamot az aktuális autóval, ráadásul 1994 óta mindössze ő lehet a harmadik pilóta, aki futamot sem nyer az adott évben világbajnok csapattársa mellett.

Bottas és a későbbi 2. helyezett, Max Verstappen Forrás: Mark Thompson/Getty Images

A finn pilóta a Brazil Nagydíjat lényegében végig védekezte, de ebben nem sok örömét lelte, azt mondta, „néha már kezdett bosszantó lenni, mert annyiszor csináltam már ezt.” Hozzátette: „Próbáltam védekezni, ilyenkor kompromisszumokat kell kötni, hogy az ember mennyire áldozza fel a következő egyenest vagy kanyart.”

Bottas annyira küzdött a gumik túlmelegedésével és a második etap során a hólyagosodással, hogy amikor már a 11. helyről induló Daniel Ricciardo is megelőzte, inkább egy „ingyenes” kerékcsere mellett döntöttek, hiszen a 6. helyezett Sebastian Vettel is küszködött az autójával, a 7. helyezett Charles Leclerc pedig nem volt ellenfél a számukra.

Bár a Mercedes pilótája az egyéni világbajnoki címért nem lehetett harcban, a konstruktőri győzelemhez így is hozzájárult. A csapat angliai ünnepségein elmondta, ebben örömmel vett részt.

„Számomra személyesen nem úgy alakult a szezon, ahogy reméltem, de nagyon örülök, hogy részese lehetek a konstruktőri világbajnokságot megnyerő csapatnak. Ez sokat jelent nekem, és büszke csapattag vagyok. Köszönet mindenkinek a kemény munkáért, csodálatos autót építettetek, amit nagy élvezet vezetni.”