A Red Bull látványos videóban mutatja be egy orrkúp újjászületését

Forma-1, Max Verstappen, Red Bull Racing, Japán Nagydíj
Mechanics work on the car of Red Bull racing's Dutch driver Max Verstappen ahead the Formula One Japanese Grand Prix at the Suzuka circuit in Suzuka on October 4, 2018. / AFP PHOTO / Martin BUREAU
Vágólapra másolva!
Szinte hihetetlen, milyen odafigyeléssel újítják fel a versenyek után az alkatrészeket, a Red Bull végigkövette egy orrkúp történetét.

Két évvel ezelőtt egy csavar kalandos útját mutatták be a Red Bullnál, az idei szezon alkonyán pedig egy orrkúpra esett a választás egy hasonlóan izgalmas kisfilmben. A történet elején a szerelők leveszik a harctéren edződött alkatrészt Max Verstappen autójáról, majd bő 2 percbe sűrítve mutatják be a felújítás fázisait.

Az elemet először gondosan bedobozolták, így tesznek nagyjából 200 kompozit alkatrésszel a versenyek között (hogy mik ezek, arról a csapat szakértőjével, Kling Sándorral beszélgettünk korábban), majd a gyárba visszaküldve kezelésbe veszik. Először a látható hibákat, kőfelverődéseket jelölik be, aztán eltávolítják a korábban felvitt festékréteget.

Lézeres eszközökkel vizsgálják az alkatrész formáját az aerodinamikai hatékonyság szempontjából, majd ultrahanggal repedéseket keresnek rajta. A minőség-ellenőrzés során újra terhelésnek teszik ki az orrkúpot, és ha minden rendben, visszaküldik azt a fényezőüzembe. Itt újabb öt munkafázis következik, így ismét eredeti pompájában tündököl az autó orra.

Az elkészült felújítást aláírással hitelesítik, majd ismét bedobozolják az alkatrészt, hogy még időben visszaérjen a következő verseny helyszínére. Itt a versenycsapat tagjai újra felszerelik rá a szárnyakat, és az autó ismét visszakapja az egyik ékességét, mielőtt az egész folyamat megismétlődik, a kockás zászló után.