Vágólapra másolva!
A Ferrari versenyzője nyerte a pénteki első szabadedzést, több mint egy tizedmásodpercet verve Hamiltonra, aki csak századokkal előzte meg Rosberget. Vettel az új kasztnival a 4. helyen végzett, de az utolsó pillanatban elromlott a motorja.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül36 bejegyzés

A Ferrari az idény eleje óta rendszeresen jól szerepel a pénteki első szabadedzéseken, gyakran Fernando Alonso tudott a legközelebb kerülni a Mercedesekhez. A Szingapúri Nagydíj első gyakorlásán a spanyol nem elégedett meg ennyivel, Lewis Hamiltont és Nico Rosberget is maga mögé utasítva megfutotta az edzés leggyorsabb idejét.

Alonso az első egy órát is az élmezőny közelében töltötte, majd 25 perccel az edzés vége előtt megfutotta 1:49.056-os körét, amelynél az utolsó fél órában inkább hosszabb etapokat futó Mercedesek sem tudtak gyorsabbat futni. Alonso valószínűleg kevés benzinnel érte el ezt az időt, hiszen csak 3 kört teljesített abban az etapban.

A két Mercedes között gyakran változott a sorrend, az Alonsótól bő 1 tizedet kapó végül Hamilton 27 ezreddel bizonyult jobbnak Rosbergnél. A németet több kisebb probléma is zavarta az edzésen, például ki kellett szednie az egyik tükre meglazult üvegét, és a váltója sem működött tökéletesen. A németet a két Red Bull követte, de a 4. helyen végző Sebastian Vettel már Rosbergtől is 6 tizeddel elmaradt. A címvédő autója ráadásul a kockás zászló meglengetése után tönkrement, a rádión azt mondta, szerinte a motorja adta meg magát. Bár az engedélyezett motorok számát tekintve már eddig is a határon volt, Szingapúrban valószínűleg még nem kap büntetést, mert egy korábbi erőforrást fog használni.

Alonso meggyőzően kezdett a szingapúri utcákon Forrás: AFP/Mohd Rasfan

A hatodik helyen végző Jean-Eric Vergne autója is elromlott az edzés végén, egy ideig el is torlaszolta a bokszutca kijáratát. Később kiderült, hogy az ERS-szel voltak gondjai, csakúgy, mint Esteban Gutiérreznek – a mexikói csak az utolsó 20 percben tudott mért köröket futni, miután az ellenőrző köreiben hibát észleltek az energia-visszanyerő rendszernél. A 7. helyen végző Räikkönen már 1,7 másodpercet kapott Alonsótól, de így is sikerült megelőznie Jenson Buttont, aki csak 50 perc után futotta meg az első mért körét.

Az első gyakorláson senki nem törte össze az autóját, de Vettel a 21-es kanyarban érintette a korlátot az autója jobb oldalával, és több megpördülést is láthattunk.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!