Hamilton nyerte az első menetet az idényzárón

Események

Forma-1, Lewis Hamilton
Vágólapra másolva!
Az idényzáró Abu-Dzabi Nagydíj első szabadedzésén egy tizedet vert Rosbergre, de láthatóan máris keményen meghajtották egymást: a 3. helyezett Alonso 1,7 másodperccel maradt le tőlük. Három újonc is pályára lépett péntek délelőtt.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül0 bejegyzés

A két Mercedes a szokásosnál is nagyobb előnnyel nyerte az Abu-Dzabi Nagydíj első szabadedzését, a többieknek esélyük sem volt arra, hogy megközelítsék őket. A 3. helyen Fernando Alonso végzett, miután a két Williams egy szokatlan probléma miatt korán befejezte az edzést.

Nico Rosberg már a 20. percben az élre állt, és a Mercedes ezután már senki nem engedett az eredménylista élére. A német és Lewis Hamilton között azonban folyamatosan változott a sorrend, szinte minden etapjukban tizedeket faragtak le a legjobb köridőből. Hamilton végül 133 ezredes előnnyel, 1:43.476-os idővel nyerte meg az edzést, ezzel ráadásul 8 tizedet vert arra a körre is, amellyel Romain Grosjean megnyerte a tavalyi első gyakorlást.

A 3. helyen végző Fernando Alonso lemaradása már 1,7 másodperc volt, Sebastian Vettel pedig további másfél tizeddel maradt el tőle a 4. helyen. Jól teljesítettek a Toro Rossók, Jean-Eric Vergne a 6., Danyiil Kvjat pedig a 7. helyen zárt, de az orosz már 2,3 másodperces hátrányt szedett össze.

Az első gyakorláson Hamilton bizonyult a legjobbnak Forrás: Mercedes

Az idényzáró első edzésén számos versenyző edzését rövidítette meg műszaki hiba. A két Williams összesen mindössze 15 kört tudott megtenni, miután fél óra után elkezdett szétesni a karosszéria-borításuk. Valtteri Bottas jobb oldaldobozánál le is szakadt egy jókora darab, Felipe Massa autóján pedig ugyanez az elem meglazult. A Williams ezek után már nem is küldte a pályára az autóit, most azon dolgoznak, hogy a második edzésig rájöjjenek a hiba okára.

Csak 8 kört tudott megtenni Jenson Button is, aki műszaki hiba miatt töltötte a garázsban az edzés legnagyobb részét. Így járt a Caterham újonca, Will Stevens is, aki egy ellenőrző kör megtétele után ücsörgött majdnem egy órát a garázsban, bár az edzés végén a pályára tudott hajtani. Végül 14 kört teljesített, egyelőre 2,8 másodperccel lassabb volt Kamui Kobajasinál.

Az edzésen két tesztpilóta is indult, akik első köreiket teljesítették egy F1-es versenyhétvégén: a francia Esteban Ocon közvetlenül Pastor Maldonado mögött, a 16. helyen végzett a Lotusszal, a hong-kongi Adderly Fong viszont 1,7 másodpercet kapott Esteban Gutiérreztől a Sauberben.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!