Rosberg az élen, Hamilton a Ferrariktól is kikapott

Események

Forma-1, Nico Rosberg, Mercedes, Brit Nagydíj
Vágólapra másolva!
A Brit Nagydíj péntek délutáni szabadedzésén a Mercedes helyi versenyzője küszködött az autójával, miközben Räikkönen és Vettel viszonylag közel férkőztek Rosberghez.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül42 bejegyzés

A délelőtti után Nico Rosberg uralta a Brit Nagydíj péntek délutáni szabadedzését is, amelyen a hazai közönsége előtt versenyző Lewis Hamiltont még a Ferrarik is megelőzték.

Az idő szokatlanul kellemes maradt Silverstone-ban: a tréning szép napsütésben, 46 fokos aszfalton kezdődött el, ami a gumiknak a jelek szerint már túl forró volt, mert a keményebb keverékűeken szinte senki nem tudott javítani a korábbi eredményén. A kivétel Danyiil Kvjat volt, aki a mezőnyből egyedüliként futotta a legjobb körét a kemény Pirelliken, és az időmérő-szimulációk előtt a meglepően jó 2. helyen állt, alig 0,132 másodpercre Hamiltontól.

Rosberg magabiztosan szerezte meg a vezetést Hamilton hazai pályáján - katt a galériához! Forrás: AFP/Ben Stansall

Ekkor Rosberg még az első három között sem volt, a lágyabb – azaz közepes keverékű – gumikon viszont annak ellenére az élre ugrott, hogy a pálya utolsó szektorát nem teljesítette makulátlanul. Hamilton így is csaknem fél másodperccel lemaradt tőle, és annyira nem találta az összhangot Mercedesével, hogy a beállításokkal kísérletezve versenyszimulációt is csak tessék-lássék teljesített.

A Ferrarik szintén viszonylag kevés kört tettek meg, de a 2-3. helyet azért meg tudták kaparintani. Kimi Räikkönennek, aki állítólag már az állásáért küzd, a többséggel ellentétben sikerült két gyors kört kisajtolnia a lágyabb gumikból, és 0,347 másodperccel Rosberg mögé kormányozta Ferrariját, kereken 2 századmásodpercet verve Sebastian Vettelre.

Itt nem akkora hátrány a Renault motor

A Red Bullok a gyors kanyarokkal tűzdelt pályán magabiztosan foglalták el az 5-6. helyet, de Kvjat úgy is gyorsabb volt Daniel Ricciardónál, hogy a kemény Pirelliken futotta a legjobbját. A Toro Rossókat Nico Hülkenberg osztotta ketté az új Force Indiával, míg a Williamsek pénteki szokásukhoz híven egyelőre nem villogtak igazán.

Az edzést piros zászlóval kétszer is meg kellett szakítani: először Romain Grosjean, majd később Roberto Merhi ragadt a Luffield kanyar kavicságyába, habár a Manor versenyzője végül vissza tudott tolatni a pályára. Ugyanitt csúszott ki Fernando Alonso is, akinek azonban sikerült átvágnia a bukótéren, hogy folytathassa a körözést az élmenőket továbbra sem zavaró McLarennel.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!